De titel in 2023 met promotie naar de Derde klasse

De Meteoor fluitend richting het nieuwe seizoen

Nadat in mei van 2023 de kroon op het jubileumjaar werd gezet in de vorm van een heuse titel, boekte promovendus Meteoor afgelopen seizoen knappe resultaten als nieuwkomer in zondag 3B. Behalve de gele vitaminen en het bruine fruit na afloop, smaakte de behaalde 37 punten ook naar (nog) meer. Komend seizoen wil De Meteoor, onder leiding van de nieuwe trainer-coach Maurice Renger, bovenin meedraaien.

Mooie poule

Waar Charles Loots met veel complimenten richting HBOK vertrok, opende de familieclub de deur voor trainer-coach Renger. Renger kwam over van OSV. Aanvoerder Robin van Zwieten heeft zin in de samenwerking met de nieuwe trainer en blikt vooruit naar zijn negende seizoen in het zondag eerste elftal. ,,Ik denk dat we in een heel mooie competitie-poule terecht zijn gekomen, met het versterkte TABA, Swift en gepromoveerde TOS-actief. Daarnaast ook verenigingen die we nog niet zo goed kennen, maar wij gaan sowieso altijd uit van eigen kracht. Hopelijk houden ze, naast de sportieve strijd, ook allemaal van een hoop Amsterdamse gezelligheid na afloop”, knipoogde de aanvoerder.

Klik hier voor de competitie-indeling

Niveau

De Meteoor heeft zich eveneens kunnen versterken, maar de kern bleef onaangetast. Van Zwieten: ,,Onder andere Terzo Stemerdink, Stany Dankerlui en Donny Bos komen erbij van een hoger niveau. Zij voegen echt iets aan onze eigen spelers en het team toe. Onze prestaties zijn de afgelopen seizoenen flink omhoog gegaan. We zijn inmiddels een vriendenteam dat best goed kan voetballen op een aardig niveau. We hebben veel jonge spelers, meerderen voetbalden vorig seizoen voor het eerst in een selectie team. Onze vorige trainer heeft het uitstekend gedaan, samen met de staf eromheen was ook alles tiptop geregeld. We willen hetzelfde niveau handhaven en bovenin mee gaan draaien. In elk geval hebben we de intentie om zo hoog mogelijk te eindigen. Of dat met een kampioenschap of periodetitel is, vind ik nog te vroeg om te zeggen.”

Duidelijk

Charles Loots legde de lat al flink wat hoger bij De Meteoor in de afgelopen jaren. Op zaterdag hielden de spelers zich in, om op zondagen te presteren. En als dat eens tegenviel, dan trokken de spelers elkaar doorheen. Van Zwieten: ,,We hebben een groep die zich bij tegenslag ook goed kan verweren. Met Renger hebben we goed contact; ook een heel duidelijk man die weet wat hij wil. Hij is van de nieuwe generatie trainers, die goed past bij onze club. We staan klaar om met hem te gaan samenwerken.”

Vrijwilligers

Het presteren gaat nooit ten koste van de sfeer. ,,We houden de teamgeest goed in de peiling. Op vrijdagen komen we altijd bij elkaar, we gaan regelmatig uit eten in de stad, organiseren teamuitjes. Eigenlijk zijn we een grote familie. Binnen de vereniging zijn er veel mensen die klaar staan. Natuurlijk, je komt altijd wel vrijwilligers te kort. Maar, respect voor de mensen die naast hun baan zoveel tijd in de vereniging willen steken. Voor ons. Daar wil je ook wat voor terugdoen in de vorm van goede prestaties. Voor mij was het kampioenschap in 2023 de eerste keer, dat zegt genoeg over de prestaties in de afgelopen jaren. Het werd één groot feest binnen en buiten onze vereniging, samen flink gevierd met mijn vader en al mijn vrienden. Dat is voor een jongen van de club het allermooiste wat er is. Naast een jaartje IVV in de B-jeugd, ben ik altijd bij De Meteoor geweest. Ik woon bijna letterlijk bij de trap van de club, op twee minuten lopen. Dieper kan het gevoel niet zitten bij mij.”

Trainingskamp

Winnen en een drankje, dat is De Meteoor. Dat is komend seizoen weer gewaarborgd met diverse activiteiten en een trainingskamp in Sevilla, waar de selectie overwintert. Ontbijten doet de spelersgroep een paar keer per seizoen op zondagochtend in een bekend café in Landsmeer, bij uitduels. En na afloop van de thuiswedstrijden staat standaard een zanger op het podium. Laat het seizoen aan het Perenpad maar beginnen.

Oefencampagne De Meteoor seizoen 2024-2025

 • Maandag 5 augustus: eerste training
 • Zaterdag 10 augustus: Ajax 2 – Meteoor (12.00 uur)
 • Zondag 18 augustus: FC Abcoude – Meteoor (14.00 uur)
 • Dinsdag 20 augustus: Meteoor – OSV (20.00 uur)
 • Vrijdag 23 augustus: Meteoor – sv Diemen (19.30 uur, Meteoor toernooi)
 • Zondag 25 augustus: Finales Meteoor toernooi (14.00 uur)
 • Zondag 1 september: districtsbeker
 • Dinsdag 3 september: Meteoor – Buitenveldert (20.00 uur)
 • Zondag 8 september: districtsbeker
 • Zondag 15 september: districtsbeker
 • Zondag 22 september: start competitie

Selectie De Meteoor seizoen 2024-2025

Fabian Baan
Mike Blieck, de
Donny Bos
Tom Buddingh
Desley Buiten
Stany Dankerlui
Dave Dijkhuizen
Thimo Jager, de
Rino Kanters
Jesse Kuipers
Milan Looijer
Bryan Molenaar
Joep Petit
Raoul Pina
Julian Regterschot
Kevin  Soares
Terzo  Stemerdink
Wouter Stork
Max Velde, van de
Martijn  Weggelaar
Jeffrey  Wilders
Robin Zwieten, van 

Mis niets van het voetbalnieuws in en rondom Amsterdam. Via deze site blijf je ook in de zomerstop op de hoogte.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)