De Meteoor geeft in laatste secondes voorsprong uit handen

De Meteoor leek zondagmiddag hard op weg naar een 1-2 bekeroverwinning op derdeklasser vv Grasshoppers. De tegenstander kwam in de laatste secondes van de wedstrijd echter alsnog langszij.

De Amsterdammers zijn ondanks vele blessures helemaal klaar voor de start van de competitie van aankomende week, maar eerst moest de ploeg van hoofdcoach Trevor Strobbe nog een uitduel in de beker afwerken tegen Grasshoppers. De club eindigde afgelopen seizoen in de top van de derde klasse, waardoor De Meteoor nog eenmaal een goede test had. De bezoekers hadden in de eerste helft ook nog eens wind tegen, waardoor De Meteoor het lastig had in het begin van de wedstrijd. Grasshoppers had het betere van het spel en kon daardoor binnen een kwartier op minimaal een 2-0 voorsprong staan. De thuisploeg faalde daarin, maar kwam na een half uur spelen alsnog op een voorsprong. Na balverlies van De Meteoor counterde Grasshoppers snel en kwam het via een voorzet op 1-0. Vlak voor rust maakte De Meteoor echter weer gelijk via Mano Oosterbaan, die verwoestend raak schoot.

De 1-1 stand betekende dat beide ploegen in de tweede helft weer vanaf nul konden beginnen, met de wetenschap dat het De Meteoor deze keer was dat met de wind mee kon voetballen. Het verschil was duidelijk merkbaar. Waar Grasshoppers in de eerste drie kwartier het betere van het spel had, kreeg De Meteoor in de tweede helft het overwicht over de wedstrijd. Vlak voor tijd kwam de Amsterdamse vereniging dan ook op een 2-1 voorsprong. Bij een hoekschop was het Stephan Ket die De Meteoor op voorsprong zette. Het leek daarmee gedaan voor Grasshoppers, maar niets bleek minder waar. In de laatste secondes van de wedstrijd scoorde de gastheer alsnog de gelijkmaker, waardoor De Meteoor met een teleurgesteld gevoel in de bus stapte op weg naar huis.

Strobbe kon na de wedstrijd goed begrijpen dat zijn spelers teleurgesteld waren door het mislopen van de overwinning, maar gaf de ploeg eveneens een groot compliment. “Eerlijk gezegd vind ik het belangrijkste dat we heel zijn gebleven, want we misten al veel jongens vandaag”, stelt Strobbe. “Als je vlak voor tijd op een 1-2 voorsprong komt, dan mag je het in principe niet meer weggeven. Dat is dan wel weer een verbeterpuntje, maar aan de andere kant mogen we met alle blessures blij zijn dat we vandaag zo spelen. We kijken uit naar het begin van de competitie.”

Tekst: Jordi Smit