De Meteoor haalt gelijkspel uit het vuur

De Meteoor heeft zondagmiddag tegen Sporting S na een ruime achterstand toch nog een gelijkspel weten binnen te slepen. De koploper schoot in de 92ste minuut de gelijkmaker tegen de touwen.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Vierde Klasse Zondag B

Vroege achterstand

De ploeg van trainer Trevor Strobbe wist van tevoren dat het een lastige middag tegemoet kon zien. Niet alleen speelden beide ploegen op een drassig veld, ook is Sporting S vaak een stugge ploeg om tegen te spelen. Dat merkte De Meteoor al in de openingsfase, want het team keek al snel tegen een achterstand aan. Na twee minuten kwam Sporting S namelijk op een 1-0 voorsprong door een te zachte terugspeelbal. Na de openingstreffer gingen de bezoekers verder naar voren spelen, waardoor ruimte ontstond achter de verdediging van de koploper. Het resulteerde bij tijd en wijle tot gevaarlijke situaties. Vlak voor rust was het dan ook wederom raak: 2-0.

Inhaalslag

De tweede helft was een stuk beter aan de kant van De Meteoor. De Amsterdammers kwamen fantastisch uit de kleedkamer en creëerden vervolgens een aantal goede mogelijkheden, die er niet in gingen. Een klutsbal aan de andere kant van het veld zorgde daarna voor een 3-0 achterstand. Het was daardoor alles of niets voor De Meteoor. ‘Of het nu 5-0 of 3-1 werd: dat maakte niets’, vertelt De Meteoor-trainer Trevor Strobbe. ‘We haalden daarom een verdediger eruit voor een extra spits, waardoor we met vier voorhoedespelers kwamen te staan.’ De druk naar voren werd daarmee heviger, al had De Meteoor last van een geweldig spelende keeper. ‘Die doelman was fantastisch. Daar kwamen we gewoon niet langs.’

Strobbe koos ervoor zijn linksback als buitenspeler te positioneren. ‘Die wissel resulteerde in het eerste doelpunt aan onze kant. De linksback maakte twintig minuten voor tijd namelijk de 3-1. Toen gingen we eigenlijk helemaal los.’ Twee minuten voor tijd schoot De Meteoor de bal feilloos in de kruising, waardoor het gelijkspel steeds dichterbij kwam. ‘In de blessuretijd pakte de keeper een fantastische kopbal van onze kant, maar uit de rebound viel het doelpunt alsnog.’

Winterkampioenschap dichtbij

De blijdschap was na afloop dan ook enorm, zeker aangezien de schade voor De Meteoor door het gelijkspel beperkt is gebleven. De voorsprong is teruggebracht van vijf naar drie punten. ‘Nummer 2 Dynamo SC blijft ook gewoon winnen. Dat is simpelweg een hele goede ploeg. Het verschil is nog altijd drie punten. Bovendien hebben we twee keer gelijkgespeeld en voor de rest alles gewonnen, dus wat wil je nog meer?’ Volgende week komt een bijzonder moment, aangezien De Meteoor winterkampioen kan worden. ‘Dan spelen we thuis en daar moeten we gewoon altijd winnen. Als we dat doen, worden we inderdaad winterkampioenschap. Dat zou mooi zijn’, aldus Strobbe.

Tekst: Jordi Smit