Home / slideshow / De Meteoor kan periodetitel pakken: “Tegenstander vooral niet onderschatten”
Meteoor draait een prima eerste helft van het seizoen

De Meteoor kan periodetitel pakken: “Tegenstander vooral niet onderschatten”

De Meteoor staat aankomend weekend een belangrijk duel te wachten. Tegen Apollo ’68, dat op de tiende plaats in de competitie staat, hebben de Amsterdammers de mogelijkheid om de periodetitel binnen te halen. Charles Loots waakt echter voor onderschatting. “Want je moet iedere wedstrijd scherp blijven”, stelt de oefenmeester.

Na de winterstop komt De Meteoor uitstekend voor de dag. Zo won het van Dynamo SC (2-3), SSV (10-0), Oosthuizen (4-0), Beemster (3-5) en Zeevogels (3-0), terwijl het uitsluitend punten verloor tegen Alcmaria Victrix (2-2). Het duel met koploper Zeevogels, dat afgelopen zondag plaatsvond, was een belangrijke voor de ploeg. “Het was onze laatste kans op het kampioenschap, waardoor iedereen erop was gebrand om het goed te doen.”

De ploeg van Loots had dan wel een voorsprong van een punt op Zeevogels, maar de concurrent moest nog twee wedstrijden inhalen. Ervan uitgaande dat Zeevogels alle wedstrijden zou winnen, was de achterstand te groot geworden. De Meteoor wist daarom wat het te doen stond. “We kozen ervoor om er een tactische wedstrijd van te maken en vooral op onze kansen te wachten. Daarin slaagden we uitstekend, want we waren uitermate effectief en kregen het voor elkaar dat Zeevogels vrijwel niet de middenvelders en aanvallers kon bereiken.”

De hoofdtrainer zag zijn ploeg met 3-0 winnen, waarmee De Meteoor zich een goede dienst bewees. De voorsprong op Zeevogels bedraagt inmiddels namelijk vier punten, al moet de opponent nog twee wedstrijden meer spelen. Daardoor kan De Meteoor op een achterstand van twee punten komen. “Zij hebben echter een zwaar programma, waardoor het nog lang niet gespeeld is. Het enige wat wij kunnen doen is ons richten op onze eigen wedstrijden en de punten binnenhalen.”

Aankomend weekend staat de laatste wedstrijd van de tweede periode op het programma. De Meteoor staat bovenaan op de ranglijst, met twee doelpunten meer gemaakt dan Alcmaria Victrix. Een periodetitel ligt dan ook voor het grijpen. “In dit soort wedstrijden is het belangrijk om snel te scoren. Daarbij is het vooral essentieel om ontspannen te blijven, geloof in onze kwaliteiten te hebben en de tegenstander vooral niet te onderschatten. Als we dat kunnen dan maken we de beste kans voor een mooi resultaat.”

Door het kleine verschil in doelsaldo houdt De Meteoor echter ook de andere wedstrijd in de gaten. “Het is natuurlijk belangrijk om op de hoogte te blijven. Wanneer we in de laatste tien minuten nog een treffer moeten maken dan moeten we dat natuurlijk weten.” Tegelijkertijd wil Loots vooral het brede perspectief zien. “Het gaat om de drie punten en dat moeten we in ons achterhoofd houden. Hopelijk maken we er een mooie voetbalzondag van.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: John Beckman