De Meteoor komt tegen Fortius twee keer terug van achterstand

Zondag vierdeklasser De Meteoor heeft aan het uitduel bij promotiekandidaat Fortius een verdienstelijk gelijkspel overgehouden. De ploeg van Trevor Strobbe poetste twee keer een achterstand weg: 2-2.

Het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst – de nummer drie tegen de nummer tien – was op Sportpark Middenmeer nauwelijks te zien. Ze deden weinig voor elkaar onder. De Meteoor dacht na ruim een halfuur de score te openen, maar een treffer van Mohammed Amakran werd afgekeurd wegens twijfelachtig buitenspel. Ook de goed spelende Rafael Vieira was een paar keer dreigend voor het doel van de thuisploeg.

In de tweede helft trok Fortius de touwtjes steviger in handen. De ploeg van Sergio Hellings kwam in de 55ste minuut aan de leiding door een raak afstandsschot van David Kost. Tien minuten later was de stand alweer gelijk. Vieira benutte een strafschop voor de 1-1.

Om niet duur puntverlies te lijden in de jacht op koploper Nieuw West United, moest Fortius een nieuwe voorsprong forceren. Dat lukte ook via Marouane Bel Khadra. De Meteoor gaf zich nog niet gewonnen en bleef knokken voor een positief resultaat. Dat werd beloond met een late gelijkmaker. In de allerlaatste seconden tekende Amakran voor de verdiende 2-2, waardoor de bezoekers alsnog een onverwachts punt pakten.

Veel verandert er niet op de ranglijst want beide ploegen behouden hun positie. Fortius heeft nog een achterstand van vijf punten op Nieuw West United, met zelfs twee wedstrijden meer gespeeld. Volgende week krijgen de Amsterdammers bij de lijstaanvoerder de laatste kans om in de race te blijven voor het kampioenschap.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.