De Meteoor

De Meteoor loopt onnodig averij op tegen concurrent

De Meteoor is er niet in geslaagd om zijn fantastische reeks voort te zetten. De koploper verloor bij achtervolger Dynamo met 3-2.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 4B

Het duel tussen de nummer twee en één van de competitie begon als een gelijkwaardige wedstrijd tussen twee ploegen die aan elkaar waren gewaagd. Vanwege de wind speelden beide ploegen veel lange ballen, maar het leverde zowel Dynamo als De Meteoor geen grote kansen op. Totdat een fout in de verdediging van De Meteoor ervoor zorgde dat de thuisploeg op een 1-0 voorsprong kwam. Na het doelpunt kwam De Meteoor weer beter in de wedstrijd en creëerde het twee grote kansen, maar de keeper van Dynamo stond steeds op de goede plaats om de bal op te pakken.

Aan de andere kant was het wederom raak. Een te zachte terugspeelbal van Bryan Molenaar bereikte de doelman van De Meteoor niet. De keeper besloot daardoor een sliding in te zetten, maar hij miste de bal. De spits van Dynamo maakte daar dankbaar gebruik van en schoot ook het tweede doelpunt binnen. Vlak voor rust werd het nog erger voor De Meteoor. Na licht vasthouden van Massimo Kammeron floot de arbiter resoluut naar de stip, waardoor het 3-0 met de rust stond.

Trainer Trevor Strobbe besloot in de rust in te grijpen en zette twee nieuwe jongens in het elftal. De Meteoor gooide de schroom van zich af en was in de tweede helft heer en meester. Een paar minuten na rust wisten de bezoekers het zelfs al in de score uit te drukken. Een fantastisch afstandsschot van Massimo Kammeron belandde schitterend in de kruising, waardoor voor De Meteoor alles nog mogelijk was.

Drie minuten later werd de hoop nog groter toen Yuri Nederlof van zijn tegenstander weg draaide. Ook hij kreeg het voor elkaar de bal in de bovenhoek te schieten: 3-2. Dynamo stond duidelijk verbaasd van de snelle terugkomst van De Meteoor en dus leek het een kwestie van tijd tot de Amsterdammers de gelijkmaker zouden maken. De club bleek, ongeacht de grote kansen dat het creëerde, niet in staat om te scoren. Daardoor ging De Meteoor met een kleine nederlaag huiswaarts.

“Het lag vandaag echt aan onszelf, want je had hier niet hoeven te verliezen. Dat is zonde”, zo stelt Strobbe na afloop. “We hebben gelukkig nog alles in eigen hand. Na veertien wedstrijden ongeslagen te zijn, kan je natuurlijk een keer verwachten dat je verliest. Dat is in zo’n wedstrijd gewoon zonde, want je had vandaag het kampioenschap kunnen binnenhalen. Maar we hebben vertrouwen in de komende weken.”

Tekst: Jordi Smit