De Meteoor moet door beroep VZV op herhaling

Even dacht zondag vierdeklasser De Meteoor veilig te zijn. De ploeg van interim-trainer Wesley Venema versloeg VZV na strafschoppen (2-3 na negentig minuten, red.), maar de club uit ’t Veld ging direct in beroep. Volgens de thuisploeg moest er nog een verlenging afgewerkt worden. En met succes. Donderdagavond moet De Meteoor weer naar ’t Veld om deze verlenging over te spelen.

Vooraf was er al enige onduidelijkheid over de situatie. “We hebben het vooraf met de scheidsrechter besproken en hij vertelde ons dat de eindscore door zou lopen. Wanneer deze na twee wedstrijd gelijk was, gingen we rechtstreeks over naar strafschoppen”, zegt Venema. “Ons werd verteld dat het verschillend is met alle andere nacompetitiewedstrijden. De scheidsrechter heeft een mail gekregen van de KNVB en liep zelfs naar de kleedkamer om deze te laten zien als bewijs.”

Nadat De Meteoor de heenwedstrijd op eigen veld met 2-3 verloor, won het in ’t Veld met diezelfde cijfers. Terrence Stein en Massimo Kammeron leken de Amsterdammers in veilige haven te brengen, maar de thuisploeg knokte zich terug door doelpunten van Clint Ligthart en Mike Leegwater. Uiteindelijk zorgde Kammeron met zijn tweede van de middag voor de bevrijdende 2-3.

Tot grote verbazing bij VZV werd er door scheidsrechter Nijs vervolgens overgegaan tot strafschoppen. Deze wist De Meteoor te winnen, waardoor zij in de vierde klasse zouden blijven. Nu moeten de Amsterdammers terug om de verlenging over te spelen en eventueel opnieuw strafschoppen te nemen. Het bleek uiteindelijk om een vergissing van de assistent-scheidsrechter te gaan. Omdat de KNVB zich aan de reglementen moet houden, besloot de bond de verlenging opnieuw in te plannen. “Ik had de hoop dat het zo zou blijven. Na de winterstop hebben we keihard gewerkt en iedereen was er wel een beetje klaar mee. Het is niet ideaal dat we op een donderdagavond terug moeten, maar we gaan ervoor.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie zondag.

Archieffoto boven: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)