De Meteoor sleept knappe zege binnen: “Team was door de dolle heen”

De Meteoor is met een zwaarbevochten overwinning uit de winterstop gekomen. De Amsterdammers gaven in de topper tegen Dynamo SC een 0-2 voorsprong uit handen, maar herstelden zichzelf in de blessuretijd. De zege geeft vertrouwen voor de komende weken, wanneer De Meteoor opnieuw moet leveren.

De vierdeklasser reisde zondagmiddag af richting Ursem, waar het een lastig uitduel stond te wachten. Waar De Meteoor zélf op de tweede plaats was terug te vinden, was Dynamo de vijfde club van de competitie. Het was voor de ploeg van Charles Loots dan ook cruciaal om minimaal een punt te halen en het liefst een overwinning te boeken. Dat ging echter allerminst eenvoudig door de vele wind en regen.

De bezoekers moesten het eigen spel flink aanpassen. “Normaal zijn we een voetballende ploeg, maar zondag hebben we vooral de lange bal gezocht richting onze spits”, vertelt Loots, die zijn ploeg in de eerste helft nog op een 0-2 voorsprong zag komen. “De eerste treffer ontstond uit een vrije trap van Aramez Poepon, waarbij Justin Nep de bal inkopte. Vervolgens maakte ook Jeffrey Wilders nog een doelpunt.”

De Meteoor sprak in de rust af om de voorsprong te proberen uit te bouwen, zodat het duel definitief beslist was. Nadat de club vlak na rust een grote kans op de 0-3 miste, kwam Dynamo plotseling terug in de wedstrijd. Het zorgde ervoor dat Dynamo weer geloof kreeg. Een kwartier voor tijd floot de scheidsrechter voor een duwtje in het strafschopgebied van De Meteoor, waardoor de gastheer een strafschop kreeg. Die schoot Dynamo dankbaar binnen: 2-2.

Na een rode kaart voor De Meteoor leek de wedstrijd helemaal klaar te zijn voor de ploeg, maar vlak voor tijd lukte het alsnog om de overwinning te pakken. Nep zorgde voor de winnende treffer. “Het team was natuurlijk compleet door de dolle heen. Dit was zo een ongelooflijk belangrijke overwinning voor ons. Gekeken naar de stand moesten we afgelopen weekend gewoon winnen om bovenin te blijven meedoen. Ondanks de weersomstandigheden is ons dat gelukt.”

De komende weken staat voor De Meteoor wedstrijden op het programma tegen clubs die lager staan in de competitie. Loots benadrukt dat het voor zijn ploeg zeer belangrijk is om scherp te zijn. “We moeten zorgen dat we zoveel mogelijk punten binnenhalen en wat uitlopen in de competitie, zodat we lucht creëren. De wedstrijd tegen Dynamo laat in ieder geval onze vechtlust zien.”

Tekst: Jordi Smit