De Meteoor vergroot voorsprong op achtervolgers

Koploper De Meteoor zag Purmerland zondagmiddag op bezoek komen. In de heenwedstrijd waren de Purmerlanders de eerste punten van De Meteoor afsnoepte en dus was de thuisploeg op voorhand gewaarschuwd.

Deze waarschuwing was, gezien het spel, duidelijk aangekomen. Al vroeg in de wedstrijd maakte Manuel Carbajal uit een hoekschop de openingstreffer, waarna de 2-0, ook uit een corner, snel volgde via Stephan Ket. De thuisploeg bleef er bovenop zitten en zag Purmerland slechts een enkele keer uitbreken via de snelle aanvallers.

Vlak voor rust kende De Meteoor een ongelukkige fase, met allereerst een hamstringblessure voor Tom Buddingh. De verdediger moest het veld verlaten, waarna Trevor Strobbe meteen een wissel in wilde brengen. De scheidsrechter liet deze wissel echter nog niet toe, waardoor de bezoekers van het overtal konden profiteren en de aansluitingstreffer binnen konden schieten.

Tussenstand op andere veld
In de rust was ook de stand van Sporting S tegen Dynamo binnengekomen op Sportpark Tuindorp Oostzaan en dus zorgde dat voor extra motivatie om in de tweede helft er nog een tandje bij te zetten. Dat resulteerde ook in de doelpunten. Allereerst was het weer Stephan Ket, die na een corner zijn tweede van de middag maakte. Invaller Brandon Voorn tekende voor de 4-1 en ook de eindstand van de wedstrijd. Al met al een fijne zondagmiddag voor de ploeg van Trevor Strobbe. De koploper pakte zelf drie punten en zag Sporting S uiteindelijk met 5-3 winnen van Dynamo, waardoor de voorsprong in het klassement werd verdubbeld.

Tekst: Mitch Marinus