De Meteoor verovert met ruime overwinning winterkampioenschap

De Meteoor stelde zondagmiddag zijn winterkampioenschap veilig. De Amsterdamse voetbalclub won met maar liefst 7-1 van Alcmaria Victrix, al was de eindstand enigszins vertekend.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag Vierde Klasse B

Oppermachtig

Eenvoudig was de middag niet voor De Meteoor. Het elftal van trainer Trevor Strobbe had het moeilijk in de openingsfase en de eerste kans was dan ook voor de bezoekers. Het schot ging echter over het doel van keeper Robin van Zwieten. Na vijf minuten veranderde het spelbeeld in het voordeel van De Meteoor. Via de sterk spelende centrale verdedigers Stephan Ket en Tom Buddingh bouwde de thuisclub keurig op. Spits Yuri Nederlof was vaak de kapstok waaruit aanvallen werden opgezet.

Het was dan ook niet voor niets dat de grootste kansen uit de eerste helft van de voet kwam van Nederlof. Een snelle aanval van De Meteoor kwam bij Mohammed Amakran terecht. De buitenspeler probeerde Nederlof weg te steken die in het strafschopgebied werd neergelegd. De grensrechter vlagde echter voor buitenspel. De volgende kans was wel raak. Nederlof kreeg de bal aangespeeld met de rug naar het doel. De spits draaide van zijn tegenstander weg, rende een aantal meters van zijn directe tegenstander weg en schoot toen snoeihard in de linker benedenhoek:
1-0.

De goal was een startschot voor de overmacht die De Meteoor vervolgens had. Het duwde Alcmaria Victrix steeds verder op eigen speelhelft, waardoor verdedigers Ket en Buddingh alle tijd kregen op te bouwen. Dat resulteerde in een aantal snelle aanvallen van De Meteoor, waarbij scherpte voor het doel ontbrak. Onder meer middenvelder Fabian Baan en wederom Nederhof kregen de kans om de voorsprong te verruimen, maar deze gingen er niet in. Na een half uur verloor De Meteoor opvallend de grip in de wedstrijd. Alcmaria Victrix kwam daardoor steeds meer aan het voetballen. De bezoekers wisten echter geen grote kansen te creëren, waardoor De Meteoor met een 1-0 voorsprong aan de thee ging.

Doelpuntenregen

Ook het begin van de tweede helft had De Meteoor de wedstrijd nog niet in handen. Alcmaria Victrix combineerde er rustig op los en de koploper had het dan ook moeilijk. Keeper Van Zwieten haalde de bal zelfs uit de bovenhoek na een hard schot op doel. Een counter uit het boekje zorgde er echter voor dat De Meteoor de voorsprong verdubbelde. Nederlof ging er aan de rechterkant op snelheid vandoor en zag Amakran vrijstaan. De buitenspeler nam de bal aan en schoot deze rechtstreeks de kruising in: 2-0.

Het doelpunt zorgde er echter niet voor dat De Meteoor de wedstrijd meer in handen kreeg. Het omgekeerde was zelfs waar, want de bezoekers combineerden vrij simpel door de linies van de ploeg van Strobbe. De 2-1 kon dan ook niet lang uitblijven. Een lage voorzet van de rechterkant werd achter Van Zwieten gewerkt, waardoor de spanning in de wedstrijd terugkwam. Het spel van De Meteoor werd door het doelpunt nog onrustiger en Alcmaria Victrix kreeg een aantal kansen om de gelijkmaker te maken. Deze werden echter gemist.

Het was middenvelder Baan die aan alle spanning in de wedstrijd een einde maakte. Een klutsbal in het strafschopgebied van de bezoekers kwam voor zijn voeten, waarvan hij dankbaar gebruikmaakte: 3-1. De goal bracht bij De Meteoor het overwicht terug. Het volgende doelpunt kon dan ook zeker niet lang uitblijven. Deze keer was het Voorn die de voorzet van Nederlof binnen werkte. Na het vierde doelpunt was de wedstrijd helemaal los. Zo kopte Baan na een hoekschop van Massimo Kammeron raak, maakte Nederlof de 6-1 en gaf dezelfde Nederlof de assist op Baan, waardoor de eindstand op 7-1 kwam te staan. Met de ruime overwinning is De Meteoor dan ook de terechte winterkampioen.

Nederlof

Strobbe was na afloop tevreden over zijn elftal, met nadruk op zijn spits. “Nederlof is voor ons erg belangrijk. Vorige week viel hij in en speelde hij uitstekend. Deze week heeft hij een belangrijk aandeel in de overwinning.” De trainer zag zijn elftal in een aantal fases stroef spelen. “Het eerste half uur is er niets aan de hand en hebben we de mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Plotseling geven we een aantal verkeerde ballen en zijn we vervolgens de kluts kwijt.”

Pas na de bevrijdende treffer van Baan lukte het De Meteoor weer om in zijn spel te komen. “Dat was voor ons een belangrijk doelpunt. Onze tegenstander bleef naar voren spelen, waardoor we ruimte kregen tussen de linies. Daar hebben we vervolgens dankbaar gebruik van gemaakt. Het is 7-1 geworden, maar het had op het eind zelfs 8-1 of 9-1 kunnen zijn. Al met al zijn we trots dat we het winterkampioenschap hebben binnengesleept. Nu winterstop en dan een aantal belangrijke wedstrijden. Dan gaan we zien waar we staan”, aldus Strobbe.

Tekst: Jordi Smit
Foto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)