De Meteoor-SSV

De Meteoor verslaat De Wherevogels overtuigend

De Meteoor heeft zijn eerste drie punten van het seizoen behaald. De Amsterdammers wonnen op bezoek bij De Wherevogels met 0-3, al had de score veel hoger kunnen uitvallen.

Bekijk hier de uitslagen en stand in Zondag 4B

Beide ploegen begonnen zeer onwennig aan de wedstrijd, maar na ongeveer tien minuten nam De Meteoor het heft in handen. De bezoekers zetten meer druk op de opbouw van De Wherevogels, dat door de sterke defensie-leider Justin Nep nauwelijks tot kansen kwam. Aan de andere kant creëerde De Meteoor wél de nodige mogelijkheden, maar was het voor de goal niet scherp genoeg om een of meerdere doelpunten te maken. Na ruim een half uur spelen was het echter alsnog raak. Een schitterende steekpass van Tom Buddingh bereikte Fabian Baan, die uitstekend afrondde: 0-1. Vlak voor rust kon De Meteoor vervolgens uitlopen na een ruimere voorsprong, maar Wesley Grit en Baan scoorden niet.

De bezoekers vergaten zichzelf te belonen en moesten in de tweede helft dan ook extra scherp zijn op een tegendoelpunt. Vijf minuten na rust maakte Mano Oosterbaan echter aan alle illusies van De Wherevogels een einde. Julian Regterschot gaf een voorzet op Oosterbaan, die de bal via de kluts meekreeg en scoorde: 0-2. De Amsterdamse vereniging was na het doelpunt heer en meester, maar bleek ook in de tweede drie kwartier last te hebben van te weinig scorend vermogen. Een kwartier voor tijd verruimde de club dankzij Julian Regterschot nog wel de voorsprong tot 0-3, door een voorzet van Bryan Molenaar binnen te werken.

“We mogen allereerst trots zijn dat we achterin niets weggaven en voorin veel creëerden”, blikt De Meteoor-coach Trevor Strobbe op het duel terug. “Wanneer we echter naar onze kansen keken, dan had het in de eerste helft al 0-4 kunnen staan. Op dat moment wil De Wherevogels nauwelijks meer de kleedkamer uit, maar met een 0-1 ruststand houd je ze toch in leven. Gelukkig hebben we achterin de nul gehouden en scoorden we voorin nog een aantal doelpuntjes, waardoor we met een overwinning naar huis gaan.”

Tekst: Jordi Smit