De Meteoor verspeelt koppositie met gelijkspel tegen Alcmaria

Alcmaria Victrix blijkt dit seizoen een behoorlijke plaaggeest voor De Meteoor. Eerder wisten de Alkmaarders al op doelsaldo de tweede periodetitel te pakken, ten koste van De Meteoor. Nu raakten de Amsterdammers de koppositie kwijt door een gelijkspel tegen diezelfde ploeg.

Al na zeven minuten lag de 0-1 tegen de touwen. Kevin Floor kon van dichtbij binnenschieten na een aanval over links. De Alkmaarders bleven over de linkerkant gevaarlijk, maar ook De Meteoor stichtte gevaar. Zo werd een kopbal van Justin Nep met moeite van de lijn gehaald. Kort daarna viel de 1-1 alsnog. Tien minuten voor rust leken de bezoekers weer op voorsprong te komen, toen Dimaggio Senchi hard uit haalde van afstand. Robin van Zwieten wist echter te redden.

Na rust deed De Meteoor er een schepje bovenop en zette het Alcmaria onder druk. Toch moesten de Amsterdammers het nog steeds vooral van dode spelmomenten hebben om gevaarlijk te worden, zoals een vrije trap van Aramez Poepon. Maar er werd niet meer gescoord.

Zo bleef het 1-1 en neemt Zeevogels de koppositie over in Zondag 4c.

Foto’s: John Beckman