De Meteoor-SSV

De Meteoor verspeelt ruime voorsprong nog voor rust

De Meteoor boekte zondagmiddag een teleurstellend resultaat tegen Westzaan. De Amsterdammers kwamen in de eerste helft op een 2-0 voorsprong, maar zag de stand nog voor rust gelijk worden. Na de theepauze wist de ploeg van trainer Trevor Strobbe deze stand niet meer om te draaien.

De thuisploeg maakte zich, ondanks de derde speelronde, op voor de tweede competitiewedstrijd van het seizoen, aangezien het duel van afgelopen week was afgelast. De eerste wedstrijd verloor De Meteoor van SSV, waardoor de club zondagmiddag de eerste drie punten wilde binnenhalen. Het duel begon voortvarend voor De Meteoor, dat het nog altijd moest stellen zonder de eerste aanvalslinie. Het team kwam desondanks op een voorsprong dankzij een gekregen penalty. Een voorzet van Manuel Carbajal kwam bij Julian Regterschot terecht, die een duw in zijn rug kreeg en een strafschop kreeg. Mike Huisman schoot de penalty raak: 1-0. Na de openingstreffer bleef De Meteoor het overwicht houden en scoorde het ook de tweede treffer. Regterschot kreeg vanaf de zijkant een vrije schietkans en zag deze tegen de touwen aangaan. De Meteoor zat op rozen, maar vlak voor rust ging het alsnog mis. Een diepe bal viel tussen de aanvalslinie van Westzaan en De Meteoor-keeper Robin van Zwieten. De doelman kwam uit en raakte zijn tegenstander, waarna de arbiter resoluut naar de stip wees en de gastheer de aansluitingstreffer maakte. Een minuut later maakte Westzaan na een fout op het middenveld ook de 2-2, wat een mokerslag was voor de thuisploeg.

Het was een teleurstellende ruststand voor De Meteoor, dat snel weer het overwicht over de wedstrijd moest hervinden. Dat lukte in de tweede helft steeds beter. De Meteoor drong verder aan, terwijl Westzaan zekerheid ging inbouwen om in ieder geval een punt vast te houden. Het gebruikelijke 4-3-3 systeem ruilde de ploeg in voor het meer verdedigende 4-4-2, maar De Meteoor kwam er bij tijd en wijle toch doorheen. Het resulteerde in een aantal gevaarlijke kansen voor Carbajal, die twee honderdprocent kansen mistte. Ook zijn ploeggenoten kregen enkele grote mogelijkheden, maar De Meteoor bleek niet meer in staat om nog een doelpunt te maken. Daardoor moest De Meteoor genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel.

Strobbe zag zijn team gedurende de wedstrijd uitstekend voetballen, maar baalde van het moment vlak voor rust. “Daar gebeurde eigenlijk hetzelfde als tegen SSV”, stelde hij. “We hadden op dat moment de wedstrijd in handen, maar opeens krijgen we dan een tegenslag. Op dat soort momenten moeten we simpelweg blijven voetballen en de 2-1 vasthouden, maar dat doen we niet. Het gelijke spel is daarom ontzettend zonde.” Over de tweede helft was de oefenmeester tevreden. “Toen stonden we goed en gaven we wederom weinig kansen weg. Alleen de mogelijkheden moeten er dan wel in.”

Tekst: Jordi Smit