De Meteoor zet grote kansen niet om in een overwinning

De Meteoor kwam zondagmiddag op het eigen sportcomplex niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Sporting S. Door de uitslag vergeten de Amsterdammers op de ranglijst uit te lopen op de concurrent.

De thuisploeg zat er in de openingsfase van de wedstrijd niet lekker in en kwam daardoor al vroeg op achterstand te staan. Na een uitstekende aanval over de linkerkant van het veld was het voor Sporting S nog maar een koud kunstje om de openingstreffer te maken. Het was een teleurstelling voor De Meteoor, maar de ploeg van Charles Loots pakte het uitstekend op. Hoewel de vele kansen er niet in gingen, zorgde Aramez Poepon via een strafschop alsnog voor de gelijkmaker.

In de tweede helft hoopte De Meteoor het overwicht van voor de theepauze om te zetten in doelpunten, maar het lukte de Amsterdammers niet meer om de kansenregen een vervolg te geven. De Meteoor bleef hard werken en creëerde nog wel wat kansen tijdens hoekschoppen, alleen leidde het niet in treffers. Aan de andere kant van het veld hield De Meteoor de linies goed gesloten, waardoor na de wedstrijd de 1-1 op het scorebord stond.

Loots was na afloop teleurgesteld in het gelijkspel. “We hadden het in de eerste helft moeten beslissen, want toen kregen we een hoop mogelijkheden. Na rust lukte het ons helaas niet meer om tot grote kansen te komen. We waren vandaag duidelijk de betere ploeg, maar helaas hebben we onszelf niet beloond. Dat moeten we in het vervolg beter doen.”

Tekst: Jordi Smit