Home / Algemeen / De toppers in de finaleweken: inhalen na Koningsdag

De toppers in de finaleweken: inhalen na Koningsdag

Over een maand is de competitie ten einde. In de periode dat de belangrijkste prijzen worden verdeeld, licht Het Amsterdamsche Voetbal wekelijks vijf belangrijke wedstrijden uit waar echt iets op het spel staat. Eer, succes of redding. De komende twee weken staan in het teken van inhaalwedstrijden, om de maand mei met een goed gevoel in te gaan of juist enkele wedstrijden voor het einde onder alles een streep te kunnen zetten.

De Dijk – FC Lienden
De tijdbom van De Dijk tikt met de week harder. De ploeg van Jochem Twisker heeft het afwenden van directe degradatie niet in eigen hand en moet voor een plek in de nacompetitie, wat het hoogst haalbare lijkt, een achterstand van vier punten goedmaken op TEC. Daarvoor hebben de Amsterdammers nog vijf wedstrijden voor.

Foto: Joop Kappert

Vorige week liet De Dijk bij IJsselmeervogels een goede indruk achter en bezweek pas bij 4-3. Bij Lienden is het momenteel onrustig nadat trainer Hans Kraay jr vanwege een ruzie afgelopen dinsdag per direct zijn biezen heeft gepakt. Eerder dit seizoen ging De Dijk ongelukkig onderuit in Lienden.

Tweede Divisie. 29/04, 14:00 uur. Sportpark Schellingwoude

AGB – JOS/Watergraafsmeer
Een moeizame fase dreigt de kampioenskansen van JOS/Watergraafsmeer te verpesten. De ploeg van Roy van der Mije pakte slechts één punt uit de laatste drie competitiewedstrijden en heeft het daardoor niet meer voor het zeggen in de zondag eerste klasse A. Twee inhaalwedstrijden, eerst tegen AGB en volgende week koploper Fortuna Wormerveer, bepalen het lot van de Amsterdammers voor het slotstuk van de competitie.

Foto: John Beckman

Met een mindere reeks in het achterhoofd is een bezoek aan AGB niet het meest fijne idee voor JOS/Watergraafsmeer. Hoewel de heenwedstrijd overtuigend gewonnen werd (3-0), moet de stadgenoot zelf ook aan de bak om uit de nacompetitieproblemen te blijven. Het spel van JOS midweeks in de halve finale van de districtsbeker (0-2 nederlaag tegen Ajax, red.) bood Van der Mije ondanks de uitschakeling een hoop vertrouwen op een goede afloop.

Zondag 1A. 29/04, 14:30 uur. Sportpark Ookmeer

ZSGOWMS – Bloemendaal
Ook voor ZSGOWMS zijn twee inhaalduels cruciaal voor de rest van het seizoen. De potjes tegen Bloemendaal en Wijk aan Zee tellen nog mee voor de tweede periode. Alleen wanneer de ploeg van Murat Böke die wedstrijden wint, is de periodetitel binnen en kunnen de Amsterdammers zich opmaken voor de nacompetitie. Anders wordt het een lastige strijd om via de ranglijst een ticket te bemachtigen.

Foto: Jos Spitteler

Nadat ZSGOWMS verrassend twee weken op rij droog stond met de doelpuntenproductie, werd tegen Diemen bewezen dat zij het scoren nog niet verleerd zijn. In Bloemendaal werd eerder dit seizoen met veel doelpunten gelijkgespeeld: 3-3.

Zondag 3C. 29/04, 14:00 uur. Sportpark Ookmeer

NFC – Zwanenburg
Vier clubs maken zich op voor een lange eindsprint in de strijd om het kampioenschap van de zondag vierde klasse E. NFC en Zwanenburg willen dolgraag de stap omhoog maken, maar zullen in de resterende weken vol aan de bak moeten om er met de hoofdprijs vandoor te gaan. Doelsaldo is vanaf dit seizoen bepalend voor het kampioenschap en daarin staan beide ploegen er niet heel goed voor.

Foto: George Melchers

Zwanenburg heeft het voordeel dat zij de komende twee inhaalwedstrijden de koppositie kan overnemen van HBC. De eerste inhaler is de regio derby tegen nummer vier NFC, dat met een zure nasmaak naar deze wedstrijd toewerkt. De wedstrijd tegen hekkensluiter DIO werd bij een 7-0 tussenstand gestaakt na een grote vechtpartij op het veld.

Zondag 4E. 29/04, 14:30 uur. Sportpark Sportlaan, Amstelveen

ASV Lebo – Amicitia
Voor ASV Lebo zit het venijn in de staart. De ploeg van Calvin Blankendal raakte vorige week de vierde plek in de Eredivisie zaalvoetbal kwijt en dreigt daardoor de play-offs voor de landstitel mis te lopen. In de laatste competitiewedstrijd maken vier ploegen nog kans op die felbegeerde eindklassering, alleen heeft Lebo het niet in eigen hand.

De beste papieren zijn voor TPP Rotterdam. ASV Lebo volgt op één punt. De Amsterdammers moeten hopen op puntverlies van de concurrent en zelf winnen van nummer zes Amicitia, dat ook nog kans maakt op het bereiken van de play-offs. Stadgenoot ‘T Knooppunt heeft zich al verzekerd van een ticket voor de finales.

Eredivisie. 28/04, 19:30 uur. Sporthal Calvijn

Vijf extra tips:
GVVV – AFC (Tweede Divisie)
De Meern – OFC (Derde Divisie)
DWS – West Frisia (2A)
DCG – SCH’44 (2B)
Germaan/De Eland – Swift (4F)

Kijk voor alle duels op de diverse klassenpagina’s.