De Vecht zonder puntverlies kampioen

SV de Vecht is voor het eerst in zijn zaterdag-bestaan kampioen geworden en deed dat door alle 18 wedstrijden te winnen met een doelsaldo van +108.

De volgende spelers mochten tegen Sloten/Rivalen hun kunsten laten zien:

Sander, Ricky (Daniel), Marcel, Nick, Edwin (Arjan), Salar, Joost, Lodewijk, Emiel (Jorn), Rutger en Bas.

Vanaf de 1e minuut was duidelijk dat de rood-blauwen eigenlijk maar voor 1 ding kwamen en dat was het karwei zo snel mogelijk klaren. Snelle combinaties en vroege druk op het matige maar sportieve Sloten was het recept. Dit ging prima want het was dan ook Rutger die al snel de 0-1 achter de keeper werkte en de 1500 meegereisde supporters gingen er maar eens lekker voor zitten. Echter, In een moment van onachtzaamheid schoot de spits zomaar uit het niets de bal in de kruising en stond het weer 1-1. De Vecht raakte echter niet in paniek en ging gewoon op zoek naar goals en deze kwamen er ook. Na een mooie rush van Emiel schoot hij de bal hard voor en Bas mocht afmaken. Even later kopte Lodewijk uit een vrije trap de 1-3 binnen en was het verzet gebroken. Bas en Rutger scoorde beide voor rust nog een keer en zo was het 5-1 bij rust.

In de 2e helft hetzelfde beeld al duurde het even voordat het publiek weer mocht juichen. Toen de motor eenmaal weer op volle toeren raakte werd het prijsschieten en als het vizier wat scherper is had de stand ook zomaar weer richting de 20 kunnen gaan. De eindstand werd echter 1-11 door goals van Daniel en 2 van Bas en 3 van Rutger.

Het langverwachte kampioenschap was eindelijk binnen. Toen de Vecht met de klus in de 5e Klasse begon vond iedereen dat je verplicht was om kampioen te worden en dit hebben de roodblauwen meer dan waar gemaakt door bij tijd en wijle oogstrelend voetbal te spelen. De Vecht is ook een echt team gebleken dat op moeilijke momenten net even dat beetje extra wel eruit kon persen.
Na het laatste fluitsignaal kon het grote feest beginnen (na de pre-champions party vorige week in de Casablanca met de spits van Overamstel zie Youtube). Eerst al een feestje op het veld met de nodige bloemen, bier en champagne (zie foto)! Daarna zo snel mogelijk naar Loenen want de platte kar (zie foto), mogelijk gemaakt door de familie Kruiswijk, stond klaar om met de schaal door Loenen te tuffen. “Waar is een feestje, hier is een feestje….” Daarna werd er nog tot de vroege uurtjes gedanst en gedronken en uitgekeken naar het komende jaar in de 4e Klasse.

Volgende week geen voetbal en de week daarna de lastige uit-wedstrijd tegen CTO. Het is te hopen dat het bier en champagne dan inmiddels uit de benen zijn.

De technische commissie kwam ook met goed nieuws dat Jurriaan van Well ervoor heeft gekozen om samen met zijn broertje Lodewijk bij de Vecht te gaan voetballen. Jurriaan komt oorspronkelijk uit Loenen maar heeft mooie jaren beleefd bij Abcoude, Elinkwijk, GVVV en nu FC Breukelen. Hij is echter nooit kampioen geworden en wil dat nu wel met de Vecht behalen.

Het schijnt dat hij ook al een paar keer heeft geprobeerd om de aanvoerdersband te pakken dus dat wordt nog een stevig gesprek met huidige aanvoerder Lodewijk.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)