Home / slideshow / De Volewijckers alleen aan kop na zege op Germaan/De Eland
De Volewijckers

De Volewijckers alleen aan kop na zege op Germaan/De Eland

In de zaterdag vierde klasse D behaalden De Volewijckers op Sportpark de Eendracht een knappe 3-1 overwinning op Germaan/De Eland. Na de goede start van beide clubs met zes punten uit de eerste twee wedstrijden, werd het duel van te voren al bestempeld als belangrijk voor de koppositie.
Germaan/De Eland schoot sterk uit de startblokken en wist snel de wedstrijd te domineren. Het resulteerde in de twaalfde minuut in een voorsprong: bij een snelle uitgespeelde aanval was Tahir Akhamrank met een uitstekend doelpunt het eindstation voor de 1-0. De vreugde was van korte duur voor Germaan/De Eland. Drie minuten later was de gelijkmaker al, een strakke voorzet vanaf links werd door Donny Day ingetikt 1-1.
Germaan/De Eland bleef de bovenliggende partij. Vanuit een gesloten verdediging en veel feller in de duels en loerend op de counter werd De Volewijckers uitstekend bestreden. Niettemin waren de groenwitten dicht bij 1-2, maar een hard schot van Day trof de paal. De Volewijckers trok het laatste kwartier van de eerste helft meer aan de teugels, maar te veel lopen met de bal en teveel onnauwkeurige passes waren de oorzaak dat er aanvallend nauwelijks gevaar werd gesticht.
In het tweede bedrijf wist Germaan/De Eland de mooie lijn uit de eerste dertig minuten vast te houden. De sterk spelende Marouane El Kassimi had twee prima acties in huis maar stuitte op Volewijckers-doelman Silver Ernst Jaap Booij die de Noord-Amsterdammers in de wedstrijd hield. In deze sterke fase kreeg Germaan/De Eland daarna nog diverse mogelijkheden in kansrijke positie maar was niet bij machte om het verschil in doelpunten uit te drukken.
Doordat Germaan/De Eland wat slordiger werd kwam De Volewijckers meer aan spelen toe. Het tempo en de balcirculatie ging omhoog, maar de pogingen belandden veelal naast het doel of de uitstekende doelman Robert Bogert stond in de weg. Een gouden wissel van trainer Mitchel Haijen brengt uitkomst. In de 72ste minuut liet invaller Mo El Otmani een juweel van een steekpass los, zo in de loop van Damien Simson en de snelle speler scoort op fraaie wijze de 1-2. Germaan/De Eland probeerde  een eindoffensief maar doelman Booij laat zich niet verassen. De boeiende wedstrijd is in de 85ste minuut helemaal gelopen als een combinatie de verdediging van de thuisclub kansloos laat en Simson de bal ontvangt. Doelman Bogert probeert nog te redden maar wordt uitgespeeld en Simson speelt de bal door naar Issam El Bakkali die scoort de derde en beslissende doelpunt. Deze laatste uitgedeelde tik komt Germaan/De Eland in de resterende minuten niet meer te boven.
De Volewijckers beleven met deze zwaar bevochten en enigszins fortuinlijke zege tegen een sterk Germaan/De Eland een uitstekende competitiestart met negen punten uit drie wedstrijden. “Een moeizame, maar terechte, overwinning tegen een tegenstander die verdedigend compact stonden en wilde toeslaan in de omschakeling. Na wat wissels en tactische omzettingen in de tweede helft weten we de uitslag nog positief te beïnvloeden. We zijn op de goede weg”, aldus trainer Mitchell Haijen na afloop.
Volgende week speelt Germaan/De Eland andermaal een thuiswedstrijd tegen SC Overamstel, en De Volewijckers speelt
 ook een thuiswedstrijd tegen Sloterdijk.
Bron: Peter Oud 


Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend