Frank Schuitemaker - Archieffoto: Jos Spitteler

De Volewijckers bekert door na zege op Ilpendam

De Volewijckers heeft ook zijn derde bekerpoulewedstrijd gewonnen. Na winst op FC Almere (4-1) en Ankaraspor (5-0) werd zaterdagmiddag in en tegen Ilpendam met 2-1 gewonnen.

De Volewijckers speelden een moeizame en inspiratieloze wedstrijd tegen het dit seizoen in de 3e klasse zondag uitkomende Ilpendam. Ilpendam begon vanaf het eerste fluitsignaal fel en fanatiek aan de wedstrijd. De Noord-Amsterdammers konden hier niet veel tegen overstellen en de verdediging op slot houden was de opdracht. De thuisclub was in de 40e minuut dicht bij de openingstreffer. Een bal sloeg na een redding van Volewijckers-doelman Mitchel Vincken voor de voeten van Jesse Huygens, maar zijn inzet werd door Volewijckers verdediger Reda el Kouaa van de doellijn gehaald. Drie minuten later was de eerste echte knappe aanval van de bekerpoulewinnaar meteen raak. Een perfecte steekpass van Mo Arbioui werd door aanvaller Elgreenio Dorade met een passeeractie langs de Ilpendam-doelman afgerond: 0-1.

In het tweede bedrijf bleef het niveau bedenkelijk. De Volewijckers zocht wel meer de aanval, maar veel mogelijkheden of kansen leverde het niet op. In de 75e minuut was daar toch doelpunt nummer twee. Een prima voorzet van Issam el Bakkali vanaf de linkerflank bereikte midden voor het doel Arbioui en de 2-0 score was een feit. Een paar minuten later kwam Ilpendam terug in de wedstrijd. Een strakke hoekschop werd het strafschopgebied ingeslingerd en verdediger Ismael Faiz was attent om de bal in te tikken: 1-2. De thuisclub rook bloed, en drie hoekschoppen achter elkaar en een scrimmage voor het doel moest bij De Volewijckers de noodknop worden ingedrukt. Het overleefde deze stormloop en kreeg zelfs bij een snelle counter via Arbioui een goede kans op de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar de jonge middenvelder miste.

De bekerpoulefase zit erop, en De Volewijckers gaat de balletjes loting in voor de eerste knock-out ronde. Voor het zover is, start zaterdag voor trainer Frank Schuitemaker en zijn team de competitie met een uitwedstrijd tegen ZVC’22 in Zaandam.

Tekst: Peter Oud