Home / slideshow / De Volewijckers en DEVO’58 houden punt over aan vermakelijk duel

De Volewijckers en DEVO’58 houden punt over aan vermakelijk duel

In de vierde klasse D heeft De Volewijckers voor het eerst dit seizoen puntverlies geleden. De koploper ontving DEVO’58, de nummer vier van de ranglijst. Het duel eindigde in 1-1.

Op Sportpark Buiksloterbanne was het hoofdveld afgekeurd, daarom werd de wedstrijd gespeeld op een van de kunstgrasvelden. De bezoekers namen in het begin van de wedstrijd het initiatief. Van achteruit werd met  kort combinatie spel het doel gezocht. Het was dan ook niet verrassend dat DEVO’58 in de twaalfde minuut als eerste scoorde. Na een aanval vanaf links komt de bal in de kluts voor de voeten van Pedro Dans. Hij haalde meteen de trekker over: 0-1. De Volewijckers was in het eerste kwartier zoekende. Daarna pakte het team wel meer de regie, maar de opbouw liet de wensen over. Het spel aan de kant van de thuisploeg was stroperig en een gelijkmaker moest eventueel komen van een individuele actie. Deze actie was er na een half uur spelen: een dieptepass bereikte Issam el Bakkali. Hij nam de bal nam enkele meters mee en rondde af met een droge knal in de benedenhoek: 1-1.

In de aantrekkelijke tweede helft stak De Volewijckers in de eerste tien minuten een tandje bij. De ploeg uit Amsterdam-Noord was feller dan in de eerste helft en DEVO’58 moest terugzakken. Dat resulteerde in enkele mogelijkheden voor het team van trainer Mitchell Haijen. Door sterke ingrijpen van DEVO’58 doelman Dario de Falco leverde het niets op. Op het middenveld van DEVO’58 waren Frantz Brougere en Jonny Vargas de uitblinkers. Zij namen in de laatste fase van de wedstrijd de touwtjes weer in handen. De Volewijckers doelman Silver Ernst Jaap Booij kon bij pogingen van deze spelers aan de bak. De laatste twintig minuten ging het spel over en weer en waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Zo kreeg DEVO’58 in minuut een vrije trap en schoot Vargas op de paal. In de 75ste minuut had de thuisploeg nog een mogelijkheid, een schot van Volewijckers middenvelder Luke Ekker ging net over de lat. DEVO’58 had in de 80ste minuut een zelfde soort kans. Een knal van aanvoerder Kike Tamames ging rakelings over. De laatste tien minuten probeerden beiden teams nog van alles, maar de defensies lieten geen steken vallen.

Voor DEVO’58 van trainer Peter Prasing is het gelijkspel een mooie teamprestatie. Trainer Haijen van De Volewijckers was na afloop kritisch. “Een terechte uitslag, waarin wij onvoldoende waren vandaag. Doordat we slecht omschakelden ontstond er te veel ruimte tussen de linies. Waardoor de tegenstander de tweede bal won en continue een overtal situatie had. Mentaal hebben wij vandaag niet op kunnen brengen wat we wel zouden moeten doen als we willen promoveren.”

Met medewerking van Peter Oud.
Foto: Francesco Barra Caracciolo