De Volewijckers

De Volewijckers en Nieuw Sloten maken er doelpuntrijk duel van

Voor de zaterdagteams van Nieuw Sloten en De Volewijckers is het seizoen 2020/2021 in een onderlinge bekerwedstrijd weer begonnen. De wedstrijd werd een doelpuntrijk potje, gewonnen door De Volewijckers met de score van 5-3.
Nieuw Sloten had er zin, het team van trainer Driss Mabrouk was in de beginfase de bovenliggende partij. Het resultaat was na tien minuten een bal die de lat schampte. En vijf minuten later een uitstekende actie vanaf rechts met dito voorzet van Irrahman Bozyigit leverde voor linksachter Mostafa Abouyaha een enorme kans op. Maar zijn poging ging over de lat. Het was daarom voor de thuisclub pijnlijk dat na twintig minuten spelen de eerste echte aanval van De Volewijckers meteen raak was. Uit een hoekschop werd door de achterhoede van Nieuw Sloten de bal niet goed verwerkt. Nicolas Sergiou profiteerde met een laag schot dankbaar: 0-1. Nieuw Sloten was aangeslagen en De Volewijckers pakte door. Een vrije trap van Abdellak Challoui spatte via de vuisten van de Nieuw Sloten doelman het veld in, de bal kwam voor de voeten van De Volewijckers-verdediger Madjerno Baal terecht, en die scoorde rustig: 0-2.
Na rust was de wedstrijd van een bedroevend niveau, gelukkig maakten de prachtige doelpunten het aankijken waard. De Volewijckers leek het in de tweede helft allemaal wel te geloven en daardoor kwam Nieuw Sloten terug in de wedstrijd. Al snel leidde een fout achterin bij De Volewijckers via Redouan Amhouche de 1-2 in. De Volewijckers schrok even wakker en door twee doelpunten van Seranio Austin stond het opeens 1-4. De wedstrijd was zeker niet gelopen: Nieuw Sloten had namelijk een eindsprint in de benen. Illias Benzerrouk strafte in 80ste minuut andermaal matig optreden van de achterhoede van De Volewijckers af: 2-4. Benzerrouk maakte de partij in de 83ste minuut nog spannend, door een vrije trap werkelijk schitterend met een krul achter De Volewijckers doelman Sven Keizer te plaatsen: 3-4. Een gelijkspel hing zeker in de lucht, maar het team van trainer Mitchel Haijen trok aan het langste einde, toen twee minuten voor tijd Challoui alleen op het Nieuw Sloten doel afging en de meegelopen David Ahenkan de bal gunde voor de 3-5.
De Volewijckers speelt volgende week zaterdag zijn tweede bekerwedstrijd in een thuiswedstrijd tegen Buitenboys en Nieuw Sloten gaat op bezoek bij Zeeburgia. Eerst spelen Buitenboys en Zeeburgia komende dinsdag een onderling duel.
Tekst: Peter Oud