De Volewijckers haalt uit tegen AFC IJburg: 12-1

In de zondag vijfde klasse B haalde De Volewijckers in de thuiswedstrijd tegen AFC IJburg flink uit met een monsterscore van 12-1. De thuisclub was veel te sterk voor AFC IJburg, dat geen potten kon breken.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het tempo van De Volewijckers hoog. Toch was de eerste mogelijkheid in de vijfde minuut voor AFC IJburg spits Lorenzo Caggliati, die na een slippertje van De Volewijckers-verdediging de bal naast schoot. Daarna was het voor de groen-witten binnen een kwartier tweemaal raak: via een vrije trap van Tayrell Wouter en uit een hoekschop knalde Caner Demirgioglu de 2-0 tegen de touwen. AFC IJburg kwam in de twintigste minuut na een vrije trap strak in de bovenhoek van Caggliati verassend op 2-1, maar een wedstrijd werd het niet echt. Nog voor rust liep De Volewijckers onder leiding van de op het middenveld sterk spelende Jarno Overmeer uit naar 5-1 door doelpunten van tweemaal Stezo Knott (de 3-1 en 5-1) en Jerome Jager die uit combinatie over drie schijven het tussendoortje van 4-1 scoorde. De score had nog hoger kunnen zijn, maar  AFC IJburg doelman Saviour Best had nog wat puike reddingen in huis.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft.  Al in de 46ste minuut door een kopbal van Jager was het meteen raak. De balcirculatie en positiespel van De Volewijckers was van een hoog niveau en de score werd uitgebreid naar 12-1 door een hattrick van Demirgioclu en de andere doelpunten kwamen van Knott, Joey Buis en Arquino Bel, met als conclusie het eindsignaal van de uit Geldermalsen afkomstige scheidsrechter een opluchting was voor AFC IJburg.

De Volewijckers gaf zijn visitekaartje af voor aspiraties voor een kampioenschap in deze afdeling, en met negen punten uit drie wedstrijden is de start van het jonge team van trainer Michel Otte uitstekend. Voor AFC IJburg is na dit enorme pak slaag uithuilen en voor trainer Joshua Moi Thuk Shung werk aan de winkel om zijn team weer klaar te stomen voor de volgende wedstrijd.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 5b

Tekst: Peter Oud

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!