De Volewijckers lijkt weg naar boven te hebben gevonden

De Volewijckers heeft de overwinning op OFC van vorige week een uitstekend vervolg weten te geven. ZVC’22, hekkensluiter in Zaterdag 3a, werd met een 3-1 nederlaag teruggestuurd naar Zaandam.

Het was voor Volewijckers interim-trainer Ale van der Zee puzzelen met de opstelling. Het verscheen niet met het sterkste team, mede door een blessure van Tarik Karim en omdat diverse spelers te laat waren gekomen voorafgaand aan de wedstrijd, en daardoor plaats konden nemen op de reservebank. Van der Zee was genoodzaakt zijn elftal om te gooien, en daarom een basisplaats in te ruimen voor drie jeugdspelers. Isaya Hoffmann en in de verdediging de debutanten Miro Robert en Maurits Heijneman kregen speelminuten. Steuntje in de rug voor de trainer was de terugkomst van Mo Arbioui na een blessure.

De score doet vermoeden dat het een eenvoudige wedstrijd was voor de Noord-Amsterdammers, maar dat was het zeker niet. Al had De Volewijckers het zich gemakkelijker kunnen maken, als in het eerste kwartier via tweemaal Arbioui en Robert drie goede mogelijkheden had benut. Daarna kwam er zand in de motor. Slordig en onsamenhangend werd het spel bij de thuisclub, waardoor ZVC’22 zich makkelijk staande kon houden: mede ook door het sterke spel van rechtsachter Ibrahim Ouhdida.
Na twintig spelen was er een kans voor de rode lantaarn drager voor Patrick Woode, Volewijckers doelman Mitchel Vincken greep goed in.

Het verdere geheel in de eerste helft hadden beide teams moeite om de goede kleur shirt aan te spelen, om de woorden van
van de oud betaald voetbal – trainer Bert Jacobs te gebruiken: niveau hotsknots begonia voetbal. In de tweede helft, liet ZVC’22 bij zijn eerste aanval een kopbal los van Yassine Ballouti, andermaal was doelman-Vincken het eindstation. Na zo’n uur spelen, stond de brilstand nog steeds op het scorebord, en werd het voor Van der Zee tijd om te wisselen en het zware geschut in te brengen met middenvelder Damien Simson en aanvaller Issam El Bakkali. Het tempo werd opgevoerd en de kracht van Simson betaalde zich uit, in de 71e minuut met de openingstreffer. Een voorzet vanaf de rechterflank van Karim Boubaouch, werd door Simson keurig ingekopt: 1-0. Twee minuten later scoorde de groenwitten de tweede goal: een schot sloeg los van ZVC’22 doelman – Menza, en Arbioui pakte het geschenk snel uit: 2-0.

ZVC’22 knokte zich terug in de wedstrijd, en qua wedstrijdinstelling is het bizar dat de Zaandammers maar één mager puntje
hebben gepakt dit seizoen. De tegentreffer in de 77e minuut was verdiend. Een weggekopte bal uit de defensie van Volewijckers
werd op de slof genomen door Erkan Malkoc, het projectiel werd licht aangeraakt en met een curve ging de bal over doelman –
Vincken net onder de lat tegen de touwen: 2-1.

De partij werd nog even spannend, maar De Volewijckers hield met Reda El Kouaa en een prima match van de soeverein spelende
Heijneman de verdediging gesloten. In de laatste minuut werd de wedstrijd in het slot gegooid. Een lange pass van Mo El
Jahouari werd goed ingeschat door invaller ‘Appie’ Challaoui, en de aanvaller scoorde via doelman – Menza: 3-1.

Deze drie punten is voor De Volewijckers van groot belang, door de zege blijft het op plek zeven in de ranglijst, dus voorlopig
op koers voor een positie bij de eerste acht. Zaterdag aanstaande wacht de zware uitwedstrijd tegen nummer twee DEM uit
Beverwijk. Voor ZVC’22 staat een thuiswedstrijd tegen HCSC op het programma. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3a

Tekst: Peter Oud

Foto’s: Hakan Tuna