De Volewijckers maakt het seizoen af onder leiding van Ale van der Zee

De Volewijckers heeft afscheid genomen van trainer Frank Schuitemaker en heeft besloten het seizoen af te maken onder leiding van Ale van der Zee.

Van der Zee is zeker geen onbekende. In de jaren ’70 begon hij als voetballer bij DWV, waarna hij ook uitkwam voor DRC en De Volewijckers. Daarna ging hij het trainersvak in. Tussen 1989 en 1993 leidde hij de zondagselectie van De Volewijckers, daarna stond hij aan het roer bij onder anderen OSV, De Dijk en IVV. Dit seizoen keerde hij terug bij De Volewijckers, in eerste instantie als trainer van de O12. Nu gaat hij dus aan de slag bij het vlaggenschip.

Rob Schulp vertelt namens de technische commissie over de tussentijdse trainerswissel: “De resultaten vielen de laatste weken voor de winterstop behoorlijk tegen. De chemie tussen de trainer en de spelersgroep was weg. Dan moet je wat doen, want we willen graag hogerop.” De Volwijckers werd afgelopen seizoen ongeslagen kampioen in de vierde klasse en hoopte in de derde klasse ook meteen serieus mee te doen. Dat bleek tot nu toe lastig, de ploeg bezet de negende plaats.

“We hebben daarom met Frank afgesproken om uit elkaar te gaan en hebben Ale bereid gevonden het over te nemen. Er wordt meteen drie keer in de week getraind en de spelers zijn tot nu toe enthousiast. Als het van beide kanten bevalt, is een langere samenwerking mogelijk, maar we willen eerst zorgen dat we in de derde klasse blijven”, aldus Schulp.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)