De Volewijckers pakt draad weer op met zege op FC Portugal

In de Vierde Klasse D heeft koploper De Volewijckers de draad, na het eerste puntenverlies van twee weken geleden, van winst weer opgepakt. Tegenstander FC Portugal werd simpel geklopt met 5-0.
Vanaf het beginsignaal waren de bedoelingen van De Volewijckers duidelijk: vol op de aanval richting doel van FC Portugal, dat uiterst verzwakt door diverse blessures aan de wedstrijd begon. Na een kwartier spelen opende Seranio Austin de score: via een combinatie strandde eerst zijn poging nog op doelman Weliton Pereira, maar de bal viel terug voor de voeten van Austin, en die vond een leeg doel: 1-0. Vier minuten later scoorde Abdelhak Challaoui uit een voorzet vanaf links de 2-0. De wedstrijd bleef eenzijdig: de koploper was te sterk, maar drukte niet echt door tegen van het begin al een aangeslagen FC Portugal. De stand bleef daardoor lang 2-0. De 3-0 kwam toch nog voor rust. In de 39ste minuut scoorde Donny Day koelbloedig in de lange hoek met een schot via binnenkant paal.
De tweede helft was er weinig te genieten. De wedstrijd was rommelig met af en toe wat scherpe tackles, waarvoor aan beide kanten de nodige gele kaarten werden getrokken en een rode kaart aan de kant van FC Portugal. Gelukkig werden de aanwezige toeschouwers in de 72ste minuut even opgeschrikt. Issam El Bakkali meldde zich met een schot dat de 4-0 opleverde. Tien minuten later scoorde Challaoui na een handsgeval in het strafschopgebied zijn tweede goal van de middag vanaf de stip.
Trainer Mitchell Haijen was na afloop gematigd tevreden: “In de eerste helft trokken we de wedstrijd snel naar ons toe. In de tweede helft waren we onnauwkeurig op de helft van de tegenstander. De afstanden werden steeds groter. We moeten verder borduren op fases van de eerste helft en kritisch kijken naar de tweede helft.”
De Volewijckers speelt volgende week een uitwedstrijd tegen ZSGO/WMS. Voor FC Portugal wacht de thuiswedstrijd tegen Germaan/De Eland.