Home / slideshow / De Volewijckers presenteert versterkingen: “Selectie verder verjongen”

De Volewijckers presenteert versterkingen: “Selectie verder verjongen”

De Volewijckers start aankomend seizoen ambitieus aan een nieuwe periode in de derde klasse. Hoewel de Amsterdammers op een hoger niveau spelen, is het doel duidelijk: wederom bovenin de competitie meedraaien. Dat doet de vereniging met een aantal nieuwkomers.

Giverno Wongsodikromo is een van de nieuwe spelers bij De Volewijckers. De controlerende middenvelder maakte vorig jaar nog deel uit van de selectie van ZSGOWMS, maar raakte daar gedurende het seizoen enigszins uit beeld. Het was voor Wongsodikromo dan ook snel duidelijk dat hij toe was aan een frisse start. “Ik voelde aan alles dat het tijd was voor een nieuw hoofdstuk”, vertelt hij in de kantine van zijn nieuwe club. “Ik wil mezelf dolgraag aan de trainer bewijzen en hier slagen in de derde klasse. De komende periode wil ik fitter worden, zodat ik klaar ben voor het nieuwe seizoen.”

Richard Kingsley wordt een van zijn nieuwe teamgenoten. De vleugelverdediger was bij Argon succesvol in de eerste klasse, maar raakte in de loop van vorig seizoen zijn plezier in het voetbal kwijt. Hij besloot daarom om het tijdelijk rustig aan te doen en dacht eraan om zelfs te stoppen. Totdat De Volewijckers langskwam dat hem wist te overtuigen om het team te versterken. “Ik voel mezelf fit, maar denk dat ik nog fitter kan worden”, stelt Kingsley. “Aankomend seizoen wil ik alles uit mezelf halen en met deze club succesvol zijn.”

Ook Elgreenio Dorade liet Argon achter zich om bij De Volewijckers aan de slag te gaan, al deed hij vorig seizoen al niet meer mee: “Bij De Volewijckers heb ik weer plezier in het voetbal. De vereniging kwam met een goed verhaal naar me toe waarin ik geloof. De komende periode ga ik gebruiken om weer helemaal fit te worden. Zo ben ik al druk bezig in de sportschool om aan mezelf te werken. In augustus staan de trainingen op het programma en hoop ik direct te kunnen vlammen.”

Voor Gerard Schouten, die ook Emmanuel Akotei en Daniel Abera binnenhaalde, is het duidelijk dat De Volewijckers met de nieuwelingen veel kwaliteit in huis heeft gehaald. De bestuurslid technische zaken kijkt daarmee naar de toekomst van de vereniging. Schouten: “Het was simpelweg belangrijk om de selectie verder te verjongen. Daarbij is het echter eveneens belangrijk om te selecteren op de nodige kwaliteit. Dat hebben we met deze spelers gedaan. Ze hebben in het verleden laten zien wat ze kunnen en we hopen dat ze dit ook bij ons zullen laten zien.”

Waar de spelers het doel hebben om in de toekomst weer hogerop te gaan, zijn ze erop gebrand om De Volewijckers bij de hand te nemen en met de club de volgende stap te zetten. “Afgelopen seizoen is De Volewijckers ongeslagen kampioen geworden en dat hopen we dit seizoen ook te behalen”, stelt Kingsley, eveneens sprekend voor zijn nieuwe teamgenoten. “Natuurlijk is het niveau hoger dan de vierde klasse, maar we beschikken over de nodige kwaliteit. Ik ben ervan overtuigd dat we met de vereniging een mooi seizoen te wachten staan.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)