De Volewijckers

De Volewijckers sluit bekertoernooi af met zege op Zeeburgia

Op Sportpark Buiksloterbanne speelden de zaterdagteams van De Volewijckers en Zeeburgia hun derde en laatste bekerpoule wedstrijd: de thuisclub won met de overtuigende uitslag van 5-1.

De Volewijckers scoorde het openingsdoelpunt direct vanaf het beginsignaal, een voorzet van Derrick Barrina vanaf de rechterkant werd door Madjerno Baal schitterend ingekopt: 1-0. De Volewijckers hield de teugels strak en voor Zeeburgia was het loeren op tegenaanvallen. Uit één van zo’n uitbraak kreeg in de 15e minuut Youri Moleman een gelegenheid voor de gelijkmaker, maar faalde jammerlijk. De Volewijckers ging met middenvelder Mischa Hus als de motor op het middenveld op jacht naar het tweede doelpunt. Maar die viel niet, mede omdat bij de voorwaartsen het vizier niet op scherp stond en Zeeburgia-doelman Rovie Persaud in de weg stond. Zeeburgia was in de 44e minuut zelfs dicht bij de gelijkmaker als Ashley Blankendaal een voorzet op de paal liet ontploffen.

In het tweede bedrijf kwam Zeeburgia scherp uit de kleedkamer. In de 46e minuut kreeg het een geweldige kans op die gelijkmaker, maar de bal werd door Joseph Akutei over de lat geschoten. Zeeburgia bleef in het eerste kwartier na rust de bovenliggende partij en kwam verdiend in de 58e minuut op 1-1, daar was wel een strafschop van Jeremy Dekker voor nodig. Zeeburgia rook bloed om door te drukken voor het tweede doelpunt, maar na de gelijkmaker gaan de gemiste kansen het team opbreken.

De Volewiijckers worstelde zich terug in de wedstrijd, en met twee verse en uitstekende invallers in Stefan Lakenman en Nicolas Sergiou kreeg de wedstrijd een andere wending. Eerst was er in de de 70e minuut met een vrije trap van Issam El Bakkali op de paal al een waarschuwing. Een minuut later werd na een vlijmscherpe counter aan de linkerkant Sergiou bereikt die had een uitstekende actie met voorzet in de benen en de opmaat voor wederom met een kopbal van Baal de 2-1. In de 73e minuut was een strafschop tegen voor Zeeburgia dodelijk. Sergiou had de smaak te pakken en scoorde de ‘pingel’ met een schot laag in de benedenhoek: 3-1. Het verzet van Zeeburgia was gebroken, en even later scoorde Hus de 4-1 na een voorzet van uitblinker Baal, en had De Volewijckers de wedstrijd binnen tien minuten beslist. Diezelfde Baal had vlak voor tijd het laatste woord als hij op het oog in buitenspelpositie alleen op het doel afging en met zijn derde doelpunt de eindstand bepaald.

Een week voor de start van de competitie een prima overwinning voor het team van inval trainer Henk Frijde, die door ziekte afwezige trainer Mitchel Haijen verving. Zeeburgia heeft een zware bekervoorbereiding gehad, de nederlaag in deze wedstrijd was geflatteerd en het spel van het team van trainer Roy Semmoh is zeker voor optimisme om in de competitie over de drempel te stappen voor de eerste overwinning.

Verslag: Peter Oud

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!