De Volewijckers sluit competitie af met kleine nederlaag

De Volewijckers heeft in Heemskerk tegen ADO’20 de competitie afgesloten met een 2-1 nederlaag. De Noord-Amsterdammers maken zich nu op voor de nacompetitie degradatie-promotie.

Het jeugdige Volewijckers (met onder andere debuut van talentvolle rechtsbuiten Aaron Aning) speelde een behoorlijke partij, al ging het verder nergens om buiten de eer en mogelijk wat vertrouwen te tanken voor de nacompetitie. ADO’20 daarentegen had nog een flink belang in deze match. Het stond voor aanvang van de wedstrijd op een veilige positie van nummer acht in de ranglijst voor het ontlopen van die nacompetitie. Met de 2-1 zege werd de doelstelling bereikt, en finishend met een zevende plek zelfs ietsje hoger. In de nacompetitie gaan nu uit zaterdag 3a met De Volewijckers mee de volgende teams: HCSC uit Den Helder en OFC uit Oostzaan.

Zoals hierboven gemeld gaf het uitgespeelde Volewijckers het niet cadeau tegen zijn opponent. Onder prachtige zonnige weersomstandigheden ging de thuisclub wel snel richting Volewijckers doel. Na dertien minuten spelen was het raak op Sportpark De Vlotter. Via een aanval van ADO’20 vanaf rechts kwam de knikker op de linkerflank uit bij aanvaller Luke de Ruiter. Die trok naar binnen en liet even buiten het zestienmetergebied een droge knal los dat in de benedenhoek achter Volewijckers-doelman Mitchel Vincken tegen het net plofte: 1-0.

Volewijckers knokte zich kranig terug in de wedstrijd. Na twintig minuten spelen was het dicht bij de gelijkmaker. Twee jonge veulens speelden de hoofdrol. Linksbuitenspeler Abdel Karisi gaf een scherpe voorzet richting de prima spelende middenvelder Sora Hernandez. De bal scheerde over zijn hoofd in vrije positie voor het ADO’20 doel. Met nog een krachtig schot vanuit de tweede lijn van ADO’20 klemvast gepakt door Vincken en een Volewijckers dat via combinaties de aanval zocht, kabbelde de wedstrijd in de eerste helft rustig verder. Vijf minuten voor rust was er weer opwinding. Uit een hoekschop van De Volewijckers werd de bal ingekopt door verdediger Reda el Kouaa en trof een arm van een ADO’20 verdediger. Iedereen bij groen-wit riep om een strafschop, de scheidsrechter wuifde het weg. Een paar minuten later kwam die strafschop wel. Karisi werd door een harde tackle gevloerd in het zestienmetergebied, en nu ging de bal wel op de stip. Midvoor ‘Appie’ Challaoui knalde de pingel hoog in het dak van het ADO’20 doel: 1-1.

In het tweede bedrijf wilde ADO’20 snel zakendoen. De Volewijckers hield stand: mede door de sterk spelende doelman Vincken en de defensie met centraal El Kouaa en zijn kompaan Mitchel Strobbe, en de jeugdige vleugelverdedigers Djenghis Dams en Tim de Kraker. ADO’20 kreeg dieper in de tweede helft echter wel twee dotten van kansen. Na 70 minuten knalde De Ruiter andermaal in vrije positie de bal dit keer nipt over de lat. Vijf minuten later ontving middenvelder/buitenspeler Boyd van der Meij een strakke vrije trap, maar was niet gelukkig met een poging vlak langs de paal.

Het was uitstel van executie, want Van der Meij was na 80 minuten wel de gevierde man bij ADO’20. Een puntgave voorzet vanaf de rechterflank vloog over de Volewijckers- verdediging en kwam uit op links bij de speler met rugnummer zeven. Van der Meij liet diep in het doelgebied een dropkick los en met een stuit richting verre hoek was het de beslissing: 2-1. Volewijckers trainer Ale van der Zee had in die fase al een batterij van vijf jeugdspelers laten invallen (met eerste speelminuten voor Oktay Tuna en Christophe Kedapey) maar de partij was gelopen. Voor ADO’20 was deze zege genoeg om de nacompetitie
achter zich te laten en kan de vakantie boeken.

De Volewijckers gaat zaterdag 3 juni starten in de eerste ronde nacompetitie. Het wordt voor het jonge team van trainer
Van der Zee met aan boord nog vier sterkhouders (Vincken, El Kouaa, Challaoui en Mo el Jahouari ) een fysieke en pittige klus.
Op het programma staat in de eerste knock-out ronde een wedstrijd tussen twee grote namen in/uit het Amsterdamse voetbal.
Volewijckers in de einstand 3a als nummer tien, speelt tegen nummer elf in de eindstand 3b RKAVIC. Het team uit Amstelveen
maakt voor deze klassieker de oversteek naar Amsterdam-Noord.

Tekst: Peter Oud