Home / Algemeen / De Volewijckers start voorbereiding met nipte nederlaag en veel goals

De Volewijckers start voorbereiding met nipte nederlaag en veel goals

Het zaterdagteam van De Volewijckers heeft zijn eerste oefenwedstrijd achter de rug. Tegen de zaterdag derdeklasser vv Hees uit Soest werd op Sportpark Buiksloterbanne met 5-4 verloren.
Voor de wedstrijd was er een minuut stilte voor de afgelopen week tragisch overleden De Volewijckers-speler Jergé Hoefdraad. Vanaf de aftrap nam de thuisclub meteen de leiding, na een afstandsschot vanaf links dat zo in de bovenhoek terecht kwam.
De Volewijckers bleef de aanval zoeken, maar vv Hees kwam met goede combinaties terug in de wedstrijd. In een tijdsbestek van tien minuten werd de achterstand omgezet in een 2-1 voorsprong, waarbij het tweede doelpunt met fortuin werd gescoord; een vrije trap werd door verdediging van De Volewijckers van richting veranderd. Nog voor rust kwam het team van de nieuwe trainer Frank Schuitemaker op gelijke hoogte, vanaf de rechterkant andermaal met een knal van afstand strak in de winkelhaak.
In het tweede bedrijf kwam De Volewijckers fel uit de kleedkamers. Binnen twintig minuten stond het 4-2: twee knappe aanvallen vanaf de linkerkant met prima voorzetten werd op identieke wijze in de zestienmeter afgerond. vv Hees rechtte de rug, en knokte zich terug in de wedstrijd. Via een slippertje in de verdediging van De Volewijckers en dieper in de tweede helft via een laag schot vanaf rechts in de verre benedenhoek stond het 4-4. Drie minuten voor tijd nam vv Hees de overwinning mee naar Soest, het was weer een schot vanaf rechts dat laag in de bal benedenhoek doel trof, en zo deze doelpuntrijke en leuke oefenwedstrijd afsloot.
Tekst: Peter Oud
Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend