Home / Algemeen / De Volewijckers gaat met verbrede selectie opnieuw voor promotie
Mitchell Haijen

De Volewijckers gaat met verbrede selectie opnieuw voor promotie

Het coronavirus zette een streep door het huidige voetbalseizoen. Op voetbalgebied zijn de druiven zuur voor De Volewijckers. Voor het team van trainer Mitchell Haijen was het kampioenschap niet meer haalbaar, want Zuidoost United had een straatlengte voorsprong in de zaterdag vierde klasse D. Maar de club hoopte promotie alsnog via de nacompetitie af te dwingen.

“We maakten een hele goede start, maar na zo’n acht of negen wedstrijden begonnen we wat punten te laten liggen”, licht de trainer het afgelopen seizoen toe. “Dit had voornamelijk te maken met de aantallen. Voetballend deden we het behoorlijk, alleen de spoeling werd op een gegeven moment dun. Hierdoor hebben we wat punten laten liggen.” Dit jaar kwam het voor hij spelers moest gebruiken uit de onder-19 en onder-17, omdat hij anders over te weinig spelers beschikte. Zijn team had te kampen met een paar langdurig geblesseerde spelers en schorsingen, maar ook met het feit dat er spelers met privéomstandigheden en een verhuizing niet meer konden komen. Wel baalt Haijen dat het seizoen niet uitgespeeld wordt, zijn team kwam juist weer op volle sterkte en wilde voor promotie gaan. Hij benadrukt dat gezondheid boven alles gaat en het besluit van de KNVB respecteert.

De club en de trainer zijn nu druk bezig met het samenstellen van de selectie voor het aankomende seizoen. De club wil gaan werken met een bredere selectie. Met zo’n 70 tot 80 procent van de huidige spelersgroep is afgesproken dat ze ook het nieuwe seizoen op Sportpark Buiksloterbanne spelen.”Een aantal spelers maakt de overstap naar een andere club. Daarentegen hebben wij enkele spelers gehaald die wat gaan toevoegen in de vierde klasse.”

“We willen op bepaalde posities nog wel wat erbij halen, dus we zijn nog niet klaar. Wel komen we steeds dichter bij het spelersniveau dat we willen nastreven en waarvan we denken hiermee kunnen we promoveren.” Naast de voetballende kwaliteiten houdt Haijen ook rekening met andere zaken, zoals het karakter, leeftijd, ervaring en de ambities van een speler. Hierdoor wil hij voor een mooie balans zorgen in het elftal. “Ons doel voor volgend seizoen blijft identiek aan dit jaar. We willen promoveren naar de derde klasse.”

Send this to a friend