De Volewijckers verslaat DEVO’58 met 3-1

In de zaterdag 4e klasse E won De Volewijckers in een thuiswedstrijd met 3-1 van DEVO’58. Het hoofdveld op Sportpark Buiksloterbanne werd afgelast, dus starten beide teams op het naast gelegen kunstgrasveld. Met een bijzonder feitje: ook vorig seizoen gebeurde ditzelfde scenario met deze wedstrijd.

De Volewijckers kwam flitsend uit de startblokken als Chad de Jong in de eerste minuut een afstandsknal losliet dat de paal trof. Daarna ging de wedstrijd in het eerste kwartier gelijk op, maar onder leiding van de uitstekende middenvelder Enrique Tamanes nam DEVO’58 langzaam de regie in handen. Bij De Volewijckers liep het niet, door blessures ontbraken de sterkhouders Madjerno Baal en Seranio Austin. Misschien was daardoor het team van trainer Mitchell Haijen zoekende: combinaties leverde niet veel op, dus werd op zijn tijd de lange bal gespeeld. DEVO’58 daarentegen zocht rustig de aanval, al kwamen er niet veel mogelijkheden uit. De 0-0 brilstand was de gedachte ruststand, maar De Volewijckers opende onverwacht in de 41e minuut met een knappe aanval de score. Een vlijmscherpe voorzet van Derrick Barrina werd door DEVO’58 doelman David Szabo al stompend weggewerkt. De Volewijckers spits Abdelhak Challoui ving de bal op en toverde met een schitterende omhaal een prachtig doelpunt uit de hoge hoed: 1-0.

In de tweede helft kwam de wedstrijd meer los. DEVO’58 zocht naar de gelijkmaker en De Volewijckers had zijn middenveld versterkt met invaller Mischa Hus voor aanvaller De Jong waardoor het meer vat op de wedstrijd kreeg. DEVO’58 was in de 53e minuut dichtbij de gelijkmaker met een kopbal over het doel van spits Filippo Bovone. De Volewijckers was in de in 57e minuut via een vrije trap van Jimmy Chapman dicht bij de 2-0, maar zijn voetzoeker werd gepakt door doelman Szabo. De Volewijckers drukte door en een minuut later liet Challoui weer van zich spreken, hij scoorde met een onverwacht laag schot in de benedenhoek: 2-0.

DEVO’58 gaf zich niet gewonnen: Tamanes en de kleine pocket-speler Jony Vargas bleven handenbinders voor de verdediging van de thuisclub. De sterke rechtsback Lander Arteaga was voor DEVO’58 dichtbij de aansluitingstreffer, maar zijn strakke schot werd gepakt door De Volewijckers doelman Sven Keijzer. De wedstrijd leek daarna gespeeld, maar in de 80ste minuut scoorde DEVO’58 zijn verdiende doelpunt. Een voorzet van Arteaga werd door Bovone vogelvrij ingekopt: 2-1. Van een slotoffensief kwam het niet voor DEVO’58. Want de kers op de taart was in de 85ste minuut voor uitblinker ”Appie” Challoui. Vanaf de middellijn(!) liet hij een kruising tussen een lob en schot los, voor doelman Szabo was dit huzarenstukje compleet een verrassing: 3-1. Daarna was de wedstrijd gelopen en stak De Volewijckers drie belangrijke punten in de binnenzak tegen een DEVO’58, dat na de matige start in de competitie kan terugkijken op een goede wedstrijd en daaruit zelfvertrouwen kan putten om in deze afdeling de nodige punten te gaan pakken.

Trainer Haijen was na de wedstrijd erg content met het resultaat. “Een verdiende overwinning al met al, waarbij het met fases moeizaam was en we weinig tot eindspel kwamen en veel de bal hadden rondom de middenlijn. In de tweede helft hebben wij vanuit een compacte organisatie de wedstrijd in ons voordeel beslist.” Aankomende zaterdag gaat De Volewijckers op bezoek bij Vlug en Vaardig. DEVO’58 ontvangt FC Amsterdam. Bekijk hier de overige uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse E.

Met dank aan Peter Oud.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!