De Volewijckers verslaat TABA met 6-1

In de zaterdag vierde klasse E stond voor De Volewijckers en TABA de tweede competitieronde op het programma. De start was vorige week voor beide teams teleurstellend. De Volewijckers speelde 3-3 gelijk tegen OSC en TABA verloor in de slotfase met 3-2 van Sloterdijk. Het bezoek van TABA aan Amsterdam-Noord moet voor het team van speler/trainer Igor de Jong maar snel worden vergeten, want De Volewijckers won zeer overtuigend met de tennisscore van 6-1.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het voor De Volewijckers richting het doel van TABA. Na vijf minuten spelen braken De Volewijckers via de linkerkant door met een vlijmscherpe voorzet van de terugkeerde Mo El Jahouari precies opmaat voor een harde kopbal van Abdellah Challoui: 1-0. Tien minuten later was er een zelfde scenario met deze twee spelers goed voor de 2-0. Ditmaal voorzet vanaf de rechterkant Challoui, afgewerkt door El Jahouari: 2-0.

Voor TABA was er niet veel te halen. Gelukkig voor TABA nam De Volewijckers wat gas terug en kon het proberen hier en daar een tegenaanval plaatsen. Het bracht de bezoekers echter niet veel. Het initiatief van De Volewijckers onder leiding van de sterk spelende middenvelder Danny Blok werd weer overgenomen. Het derde doelpunt in de 38e minuut was een logisch vervolg. Een schitterend dieptebal van Issam El Bakkali werd door Damien Simson met een goede loopactie en een geplaatste bal afgerond: 3-0. Het was voor Simson echter zijn laatste actie in de wedstrijd, want bij het doelpunt liep hij een blessure op en moest zich laten vervangen.

In de tweede helft bleef het een kat-en-muis spelletje. In de vijftigste minuut scoorde De Volewijckers al snel 4-0. Een lange bal van achteruit van Jimmy Chapman bereikte op links in volle snelheid El Jahouari en de buitenspeler scoorde met een laag schot dat TABA-doelman Gijs den Hartogh kansloos liet: 4-0. De doelman kwam even later goed weg met schoten van Nicolas Sergoui op de paal en El Bakkali op de lat. Tussen deze twee dwarsliggers door had Seranio Austin in de 66e minuut met een soloactie vanaf het middenveld en een slalom door de TABA defensie de 5-0 al op het scorebord geprikt.

De Volewijckers vond het na het vijfde doelpunt kennelijk genoeg. TABA mocht nog even meedoen, als er in de 68e minuut na een overtreding in de zestien meter op Roemer Smid een strafschop werd gegeven. De pingel was aan Daan Klein niet besteed, want De Volewijckers doelman Sven Keijzer stopte de bal. Het was voor de doelman echter een domper, als twee minuten later een vrije trap van Igor de Jong door TABA-spits Tomas De Villas-Boas Lebreiro uitstekend werd ingekopt: 5 -1.

Het was daarna wel bekeken met deze wedstrijd: voor het team van trainer Mitchell Haijen was de buit binnen en TABA snakte naar het eindsignaal. Met voor De Volewijckers nog de slagroom op de taart als in de 88e minuut invaller Chad de Jong vanaf de linkerkant een fraaie passeer actie liet zien en daarna met een droge knal de 6-1 eindstand afvinkt.

Haijen, de trainer van De Volewijckers, was content na afloop. “Een verdiende overwinning, waarin we de gehele wedstrijd gedomineerd hebben. Mijn ploeg heeft de juiste reactie afgegeven na het gelijkspel van vorige week.” De Volewijckers speelt volgende week een uitwedstrijd tegen FC Amsterdam: voor TABA wacht een thuiswedstrijd tegen OSC.

Klik hier om de uitslagen, de stand en het programma te zien.

Tekst: Peter Oud