Home / slideshow / De Volewijckers versterkt zich op middenveld én in de aanval
De Volewijckers

De Volewijckers versterkt zich op middenveld én in de aanval

De Volewijckers is aankomend seizoen in de derde klasse terug te vinden. De vereniging ging daarom op zoek naar een aantal gerichte versterkingen. Met Daniël Abera en Emmanuel Akotei haalde het twee spelers in huis met de nodige ervaring op een hoger niveau.

Abera speelde de laatste drie seizoenen bij FC Amsterdam. De 29-jarige voetballer kreeg daarbij twee jaar geleden al de aanbieding om naar De Volewijckers te komen, maar destijds hield zijn vorige club dit tegen. Dit jaar was het alsnog raak. “Ik wilde graag weer een stap hogerop maken”, legt Abera uit. “De club is bezig aan een project en wist vorig seizoen te promoveren. Het heeft een leuk en goed team waarvan ik verwacht dat het dit jaar opnieuw bovenin gaat meedraaien. Bovendien kan ik zo lekker in Amsterdam blijven voetballen.”

Als geen ander weet Abera dat het voor de selectie flink aanpoten wordt in de derde klasse. Hoewel hij in het verleden altijd hoger speelde, kent hij het niveau goed. “De Volewijckers wil graag doorstoten, maar we zullen te maken krijgen met tegenstanders die meer fysiek vermogen hebben. Anderzijds beschikken wij weer over spelers die goed kunnen voetballen. Het wordt dan ook een interessante strijd.” De middenvelder moet in het nieuwe competitiejaar voor de nodige rust en ervaring zorgen. “Die rol heb ik bij FC Amsterdam al bekleed, dus dat ligt me goed.”

Akotei heeft een geheel ander verhaal. De pas 21-jarige aanvaller heeft al een flink rijtje clubs achter zijn naam staan. De afgelopen jaren was de buitenspeler terug te vinden in de jeugdafdelingen van Zeeburgia, Ajax, FC Utrecht, Almere City en Telstar. Bij de laatste club behaalde hij zelfs het eerste team, maar daarin wist hij geen definitieve doorbraak te forceren. Hij hoopt zijn carrière bij De Volewijckers dan ook nieuw leven in te blazen.

“Als je op jonge leeftijd telkens van club wisselt dan is dat natuurlijk moeilijk. Toch heb ik er ook veel van geleerd”, zo blikt hij terug. “Ik wilde eigenlijk stoppen, maar De Volewijckers heeft mij overgehaald om hier mezelf te bewijzen. Ik hoop mijn plezier in het voetballen terug te vinden en weer hogerop te komen. Nog altijd is het namelijk mijn wens om het zover mogelijk te schoppen in de voetballerij. Aankomend seizoen moet ik het uiterste uit mezelf halen en als dat lukt dan hoop ik een nieuwe stap te kunnen maken.”

Speler: Vorige club:
Mitchel Vincken De Volewijckers
Reda el Kouaa De Volewijckers
Mo el Johouari De Volewijckers
Issam el Bakkali De Volewijckers
Geronimo Comvalius De Volewijckers
Damien Simson De Volewijckers
Tarik Karim De Volewijckers
Abdelhak Challaoui De Volewijckers
Mo Arbioui De Volewijckers
Karim Boubaouch De Volewijckers
Sabri Bouddoufi De Volewijckers
Mauro Calma De Volewijckers
Abdulhamid Sairafi De Volewijckers
Daniel Abera FC Amsterdam
Emmanuel Akotei Telstar
Richard Kingsley Argon
Elgreenio Dorade Argon
Giverno Wongsodikromo ZSGOWMS

Tekst: Jordi Smit

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)