Home / slideshow / De Volewijckers voegt voormalig profvoetballer Jergé Hoefdraad toe aan selectie
Jerge Hoefdraad

De Volewijckers voegt voormalig profvoetballer Jergé Hoefdraad toe aan selectie

De Volewijckers heeft zich versterkt met voormalig profvoetballer Jergé Hoefdraad. De inmiddels 34-jarige aanvaller kwam in zijn carrière uit voor RKC Waalwijk, FC Omniworld, Almere City, Telstar en SC Cambuur.

De geboren Amsterdammer was in principe gestopt met voetballen, maar liet zich door zijn vrienden alsnog overhalen om volgend seizoen weer op het veld te staan. Verschillende vrienden maakten de overstap naar De Volewijckers, waarna Hoefdraad hetzelfde deed. “In principe was het voor mij niet meer de bedoeling om te voetballen, maar dit leek me een leuk idee. Binnen een paar dagen was het geregeld, waardoor ik na de zomer weer lekker voetbal.” Hoefdraad kwam heel vroeger uit voor FC Abcoude, maar sinds 1996 speelt hij al niet meer op amateurniveau. Daarom wordt het voor hem wennen om in de vierde klasse uit te komen. “Dat is inderdaad even wat anders, maar ik heb alle vertrouwen erin dat het leuk gaat worden en dat we het goed gaan doen. Binnenkort heb ik een afspraak met de teammanager om het over de wederzijdse verwachtingen te hebben.”

Eén ding is zeker: de aanvaller komt niet zomaar bij De Volewijckers voetballen. “Ik ben de profvoetballerij gewend, dus ik wil natuurlijk wel winnen. Daar gaan we volgend seizoen alles voor doen.” Hoefdraad is allerminst bang dat hij het voetballen is verleerd, al moet hij de komende periode hard werken aan zijn conditie. “De gym is al een tijdje gesloten, waardoor mijn conditie ongetwijfeld achteruit is gegaan. Maar dat komt allemaal goed.” De afgelopen twee seizoenen deed De Volewijckers bovenin mee, wat Hoefdraad komend seizoen eveneens verwacht. De voetballer hoopt dan ook op promotie naar de derde klasse. “Daar gaan we natuurlijk wel voor”, aldus de aanvaller. Naast Hoefdraad versterkte De Volewijckers zich ook met Achille Vaarnold, die zowel een verleden heeft bij AZ als bij Almere City.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend