De Volewijckers weet niet te stunten tegen kampioen Always Forward

De Volewijckers ging zaterdagmiddag de provincie in, naar Hoorn voor een wedstrijd tegen de kampioen in 3a: Always Forward.
De Noord-Amsterdammers boden uitstekend tegenstand, het was niet genoeg voor minimaal een punt. Always Forward trok
drie punten over de streep door een 2-1 overwinning.

Volewijckers-trainer Ale van der Zee had twee weken geleden in de wedstrijd tegen Fortuna Wormerveer ruimte gemaakt voor
acht jeugdspelers in het basisteam. Ook tegen de ongeslagen kampioen Always Forward stonden weer enkele jonge veulens in het team. Al was het aantal nu minder, mede door de terugkomst uit blessures van vier spelers uit de gevestigde orde, te weten: doelman Mitchel Vincken, verdediger Jonathan Dundas, middenvelder Karim Boubaouch en aanvaller Mo Arbioui.

Always Forward had vanaf de aftrap een rappe opening, binnen een minuut twee corners. Volewijckers overleefde dit offensief.
In het vervolg had Always Forward weliswaar het meeste balbezit, maar mede doordat het tempo laag lag leverde dat geen
uitgespeelde kans op. De Volewijckers zocht zijn aanvallen meestal op via de rechterflank. De beweeglijke vleugelspeler Arbioui bezorgde zijn tegenstander aan die kant een lastige eerste helft. Kansen bleven echter uit. De beste mogelijkheden was nog voor de thuisclub. Eerst in de 37e minuut met een vrije trap van spits-Leon Machielse, prachtig met een zweefduik gepakt door Vincken. Drie minuten later kon men spreken van een behoorlijke kans. Een voorzet vanaf de linkerflank kwam op rechts uit bij Stefan Schipper: die kwam niet helemaal uit met zijn juiste passen, en de open kans had als eindresultaat een schot in het zijnet. Met de brilstand van 0-0 ging de rust in, en dat was een juiste afspiegeling van de eerste helft.

In het tweede bedrijf, trok Always Forward bij de start de teugels strak aan. De Volewijckers werd teruggedrukt, en in de 54e minuut had andermaal Schipper een beste kans: zijn inzet werd onschadelijk gemaakt door Vincken. Volewijckers overleefde ook deze fase, maar kreeg in de 62e minuut de deksel op de neus uit een Always Forward vrije trap vanaf de linkerkant. Doelman en verdediging van De Volewijckers kwamen hier niet helemaal uit, de communicatie was ‘stap naar achteren of naar voren’: de waarheid zal wel in het midden liggen. Maar daar had de vorige maand al kampioen geworden Hoornse ploeg geen boodschap aan. De bal vloog over de Volewijckers-verdediging heen richting rechterflank. Daar werd de bal naar midden voor het doel gebracht, en attent door Schipper ingetikt: 1-0.

Volewijckers was het even kwijt, en trainer Van der Zee bracht in de voorhoede verse krachten in met invallers Tarik Karim op rechts en op links jeugdspeler Abdel Karisi. De prima invaller Karim was in de 72e minuut met een laag schot voorlangs het Always Forward doel dicht bij de gelijkmaker. Volewijckers zocht het laatste kwartier volop de aanval. Dat hield wel in, dat het geslepen team van trainer Rob van der Werff uiterst gevaarlijk was in de tegenaanval. Maar dat het niet scoorde was vooral de verdienste van de sterk spelende Vincken die de aanstormende aanvallers vakkundig afstopte. Toch moest de goalie zich in de 88e minuut gewonnen geven. Always Forward liet via een snelle aanval vanaf de rechterkant zijn kampioensklasse zien. Een zuivere voorzet van Machielse, werd in waarde omgezet door middenvelder Joey Papamelodias: 2-0.

Met nog twee minuten en extra tijd op de klok, gaf De Volewijckers niet op. Met bezieling bleef het zoeken naar een treffer. Spits ‘Appie’ Challaoui trof na de volle 90 minuten met een laag schot de onderkant van de paal. Enkele seconden later, was het via de energieke invaller Karisi wel raak. Op de linkerflank kapte de buitenspeler voor het zestienmetergebied zijn tegenstander uit. Het vervolg was een schot met een flinke curve, dat in de verre hoek achter Always Forward-doelman Dani Peper in de net plofte: 2-1. De tijd was daarna voor de groen-witten te kort voor een eventuele gelijkmaker. De uitstekende scheidsrechter Ron van Dort maakte even later een einde aan de onderhoudende tweede helft.

Trainer Van der Zee was na afloop tevreden: “We hebben een goede wedstrijd gespeeld. Heb het team, en zeker de jonkies een compliment gegeven. Kijk, we praten wel als tegenstander over de kampioen. En natuurlijk gaan die niet meer na de titel op volle kracht, maar we hebben toch geprobeerd om op zijn tijd de tegenstander pijn te doen. En dat is gelukt. Vooral voor de jongens die uit de onder-17 en onder-18 komen, zijn dit soort wedstrijden de beste leerschool. Nu nog twee wedstrijden tegen OFC en ADO’20, en dan op naar de nacompetitie: we gooien er geen druk op. De basis is nu gewoon lekker voetballen, en de schouders er onder zetten. Volewijckers zit in overgangsfase, laten we niet moeilijk doen. De selectie heeft er zin in, er ligt een mooie uitdaging voor iedereen, de technische staf is hoopvol gestemd. Het is toch fijn als de supporters, die toch weer de moeite hebben genomen om te komen, te horen zeggen; ‘het was prettig om dit team te zien’. Dat is toch pure winst. En dan zien we aan het eind van de rit wel waar we uitkomen.”

Volgende week speelt Volewijckers een thuiswedstrijd tegen OFC. Voor Always Forward staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Het gaat naar Den Helder, waar het tegen HCSC zijn ongeslagen status wil behouden. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3a

Tekst: Peter Oud

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)