De Volewijckers weet sterke reeks Fortuna Wormerveer niet te doorbreken

De Volewijckers ging op bezoek voor een zware uitwedstrijd tegen Fortuna Wormerveer. Fortuna, de nummer twee van de ranglijst, trok aan het langste eind met een 3-1 overwinning. De thuisploeg dendert aardig door in Zaterdag 3a. Het team van trainer Marcel Blank heeft na de 3-2 nederlaag tegen Always Forward op 24 september geen wedstrijd meer verloren.

Ook voor het team van trainer Frank Schuitemaker was er niks te halen. Fortuna gaf na tien minuten spelen al een signaal af met een schot van Kay Bruinendael, wat resulteerde in een redding van Volewijckers-doelman Mitchel Vincken. Daarna kwamen de Noord-Amsterdammers beter in de wedstrijd. Een kopbal van Tarik Karim ging over de doellat. Jeugdspeler en basisdebutant Mitchel Strobbe kreeg kansen. De gelegenheidsspits had het vizier echter niet op scherp. Fortuna herpakte zDich en drukte zijn tegenstander naar achteren. Na 35 minuten scoorde Fortuna de openingsgoal. Uit een corner knalde midvoor Bafode Touri,
hoogte strafschopstip, de bal tegen de touwen: 1-0. Vijf minuten later was Touri weer attent. Na een strakke voorzet vanaf de rechterflank van Kenyon Westenburg kopte de spits vogelvrij schitterend raak: 2-0.

In het tweede bedrijf kwam De Volewijckers sterk uit de kleedkamer. Na 55 minuten scoorde Karim de aansluitingstreffer. Een pass vanaf rechts schatte de middenvelder iets slimmer in dan de verder goed spelende Fortuna-doelman Justin Jager: 2-1. Twee minuten later was verdediger Reda El Kouaa met een kopbal op de paal dicht bij de gelijkmaker. Na 72 minuten spelen kon het boek dicht over de wedstrijd. Een soepele combinatie op de rechterflank tussen uitblinker Westenburg en Sam Scholting ronde de laatste af met een laag schot: 3-1.

Ondanks een redelijke tweede helft was het uiteindelijk voor De Volewijckers met de nodige gele kaarten een vervelende middag tegen een effectief en uitgekookt spelend Fortuna Wormerveer. Volgende week wacht voor De Volewijckers weer een pittige tegenstander: een thuiswedstrijd tegen koploper Always Forward. Fortuna Wormerveer gaat naar Den Helder voor de wedstrijd tegen HCSC. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3a

Tekst: Peter Oud

Foto’s: Theo van Vlaanderen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)