De Volewijckers

De Volewijckers zondag stunt tegen koploper SMVC Fair Play

In Zondag 5b heeft De Volewijckers weten te stunten. In een thuiswedstrijd werd koploper SMVC Fair Play in een doelpuntrijke wedstrijd met 5-3 verslagen.
De bezoekers uit Culemborg begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Binnen een half uur stond het team van trainer Hakim Chatouani met 0-2 voor. Het jonge onder- 23 team van De Volewijckers had het duidelijk moeilijk tegen de fysieke tegenstander. Toch kwam het elftal van coach Petar Djenic vlak voor rust via een mooie combinatie en afgerond met een keihard schot dat doel trof terug in de wedstrijd: 1-2.
In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Onder leiding van sterkhouders Mo Arbioui en Alan Cairo draaide de thuisclub de achterstand om in een 3-2 voorsprong. Een fout van de doelman van Fair Play die de bal losliet, en een counter uit een boekje bezorgden de groen-witten de voorsprong. Fair Play ging na de achterstand op jacht naar de gelijkmaker. Maar het vizier stond niet op scherp, of de na een langdurige blessure terugkeerde en uitblinker De Volewijckers-doelman Hicham Taoufik stond in de weg. Toch zo’n tien minuten voor tijd scoorde Fair Play. Een hoekschop plofte midden voor het doel en de bal werd kiezelhard in de winkelhaak binnengeschoten: 3-3.
Fair Play gooide een tandje bij voor de winst, maar schoot zichzelf in de voet. Door de vele ruimte die achterin werd weggegeven kon De Volewijckers vijf minuten later weer een counter plaatsen. Deze uitval werd onderbroken door een overtreding in het zestienmetergebied. Resultaat een strafschop: 4-3. Een laatste offensief voor de bezoekers zat er niet meer in. In tegendeel: voor de thuisclub was er in de laatste minuut de kers op de taart. Arbioui kwam in actie met een passeeractie waarbij hij vier tegenstanders in de luren nam en zijn sterke wedstrijd bekroonde met een schot laag in de benedenhoek: 5-3.
Een knappe zege voor De Volewijckers dus, dat de vierde plaats bezet in Zondag 5b. Donderdag staat het inhaalduel met Blauw-Wit op het programma. Bekijk hier de stand en het programma in Zondag 5b