Home / Hoofdklasse B zaterdag / De zaterdag van Martin de Groot
Martin de Groot

De zaterdag van Martin de Groot

Mark Rutte liet op 13 oktober weten dat het amateurvoetbal vanaf 14 oktober werd stopgezet. Zaterdag en zondag zijn al tijden voetbaldagen. Een dag vol passie, gezelligheid en afloop de proosten op de overwinning of de nederlaag wegdrinken met een biertje. De trainers zijn in het weekend nu een dag extra thuis, hoe brengen ze nu hun weekenden door? We vroegen het Swift-trainer Martin de Groot.

Martin de Groot is coach van Swift zaterdag 1 en stond na vier wedstrijden ongeslagen op de tweede plaats in de Hoofdklasse. De Groot is al een lange tijd trainer en begon aan zijn eerste klus als amateurtrainer in de senioren bij WFC zondag 1 WFC dat tegenwoordig Fortuna Wormerveer heet. 

De Groot brengt op de zaterdag nu veel tijd door met zijn familie en vrienden. Het is natuurlijk moeilijk om in deze tijd op gepaste manier leuke dingen te doen, maar voor De Groot gaat het om de kleine dingen: samen eten, een wandeling maken of een filmpje kijken. Door het afwezige voetbal heeft De Groot er ook wat rust bij gekregen. Normaal gesproken had hij zeker 20 uur per week zijn handen vol aan Swift. Met heel veel plezier deed hij dat, maar rust is nooit slecht voor iemand. “Iedereen moet aan de situatie wennen, maar dat is niet meer dan normaal.” De Groot vindt het alleen maar leuk om meer tijd met zijn gezin door te brengen, maar kan ook niet wachten om weer aan de gang te gaan. De eerste en tweede pauze zijn wel iets anders in huize De Groot. Tijdens de eerste pauze deed Swift nog mee om promotie en zag het dat het seizoen voor niets was geweest. Die frustratie nam de trainer soms mee naar huis, maar dat is nu niet het geval. “Wij staan met twee wedstrijden minder nu tweede, maar wij hebben allemaal de gedachte dat na de winterstop het voetbal weer gaat beginnen.” De trainer gaf al aan het coronavirus als één van de belangrijkste tegenstanders te zien op dit moment en dat bleek dus ook terecht. 

Swift heeft het complex helemaal dicht gegooid en de trainer van zaterdag 1 staat daar volledig achter. “De jongens moeten zichzelf fit houden. Iedereen is volwassen en iedereen weet dat we kampioen willen worden. Ik ga ervan uit dat de jongens dat dan ook gewoon doen.” Swift zit in de binnenstad van Amsterdam en wil dan ook geen risico nemen. De trainer verwacht dat de wedstrijden na de hervatting nog intenser worden, maar is wel bang dat het drukke programma ook zijn sporen zal nalaten. Gelukkig heeft Swift een grote selectie en kan hij ook altijd zijn beroep doen op spelers van zaterdag 2.

Tekst: Auke Kooreman

Foto: Orange Pictures

Send this to a friend