De zondag van Trevor Strobbe

Mark Rutte liet op 13 oktober weten dat het amateurvoetbal vanaf 14 oktober werd stopgezet. Zaterdag en zondag zijn al tijden voetbaldagen. Een dag vol passie, gezelligheid en afloop de proosten op de overwinning of de nederlaag wegdrinken met een biertje. De trainers zijn in het weekend nu een dag extra thuis, hoe brengen ze nu hun weekenden door? We vroegen het De Meteoor trainer Trevor Strobbe.

Strobbe zag dat zijn team een moeilijke competitiestart achter de rug had. De ploeg was tijdens de bekerwedstrijden hard geraakt door blessures en zag zo een aantal sterkhouders wegvallen. Ondanks dat ging de competitie gewoon door en verloor De Meteoor veel kostbare punten. De Amsterdamse club wil graag promoveren, maar moet zich dan wel na de pauze heel goed herpakken. “Na de eerste nederlagen kregen we steeds meer spelers terug en waren we goed op weg. De coronapauze kwam voor ons op een verschrikkelijk moment,” laat Strobbe weten.

Ondanks dat het niet heel lekker uitkwam, heeft de trainer nu wel meer tijd voor zichzelf. Normaliter had de trainer een levendig weekend. Zaterdag voetbal van zijn eigen zoon en zondag langs de lijn de jongens van Zondag 1 naar de overwinning leiden. In plaats van aanwijzingen geven, gooit hij nu de gewichten de lucht in. Strobbe is vaak te vinden in de sportschool. “Nu door de pauze heb ik er meer tijd voor, maar normaal ging ik altijd wel drie keer per week naar de gym.” In deze tijd spreken veel trainers over de conditie van hun spelers. “De spelers moeten fit zijn voor de start” of “In hun vrije tijd moeten de jongens naar de gym of buiten hardlopen.” Strobbe geeft zijn spelers in ieder geval het goede voorbeeld. Daarnaast brengt hij nu veel tijd met zijn dochter en zoon door. “Het is belangrijk dat je tijd met je geliefden doorbrengt en ik denk dat mijn vrouw het ook wel leuk vindt dat ik nu meer thuis ben.”

De trainer heeft zijn spelers de eerste weken wat vrije tijd gegeven, maar is sinds kort zelf aan de gang gegaan met de jongens. “We trainen op de club en dan gaat iedereen weer naar huis. Dat is iets wat ik helemaal niks vind. Voetbal staat voor verbroedering, samen zijn en met een lach elkaar de schuld geven of een wereldgoal toejuichen.” Dat zit er op dit moment voor niemand in, maar Strobbe heeft liever niet voetballen dan voetballen zonder gezelligheid.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)