Home / Algemeen / Defensieve versterkingen voor De Volewijckers
De Volewijckers

Defensieve versterkingen voor De Volewijckers

De Volewijckers wist al flink wat versterkingen aan zich te binden en heeft nu opnieuw 3 nieuwe spelers weten in te lijven. Alledrie hebben ze ervaring op hoog amateurniveau.

Dwain Nijon komt over van Purmersteijn zaterdag. Nadat hij voor Purmersteijn zondag speelde, was hij een paar jaar geleden één van de oprichters van de zaterdagselectie. “Daar ben ik halverwege dit seizoen gestopt, omdat ik het niet meer naar mijn zin had. Ik hoorde vervolgens over de plannen van De Volewijckers en dat verhaal sprak me aan”, vertelt hij.

Nijon is een linker centrale verdediger en niet de enige versterking voor de achterhoede. Hij zou komend seizoen zomaar naast Madjerno Baal kunnen komen te staan, een rechtsbenige centrale verdediger die overkomt van Wherevogels. Daarvoor speelde hij  bij EDO, Hillegom en AFC ’34. “Vorig seizoen was ik al benaderd door De Volewijckers, maar toen was ik bezig om zelf een nieuw elftal op te zetten bij Wherevogels. Dat stopt nu helaas, omdat de club en de trainer er niet uit kwamen”, vertelt Baal. De Volewijckers benaderde hem opnieuw en nu maakt hij dus wel de stap.

Tot slot komt ook Sven Keijzer naar De Volewijckers. De jonge doelman komt over van AFC ’34, waar hij in de O19 speelde en ook zo nu en dan in het eerste elftal. “Ik had het daar niet meer zo naar m’n zin en wilde ook graag dichter bij huis spelen”, vertelt de in Oostzaan woonachtige Keijzer. “Het verhaal van de club was goed: de tactiek, de spelers, alles rondom de club is goed geregeld.”

Trainer Mitchell Haijen is blij met zijn drie nieuwe aanwinsten: “Met hun kwaliteit en ervaring kunnen we weer een volgende stap zetten in kwantiteit en kwaliteit in de selectie voor komend seizoen.”

Send this to a friend