Degradatie een feit voor VVA/Spartaan: “Het dieptepunt bereikt”

Het doek is gevallen voor VVA/Spartaan. De zondag derdeklasser kwam niet opdagen voor de inhaalwedstrijd tegen Laren’99 en degradatie naar de vierde klasse is nu echt onafwendbaar. Het is zelfs de vraag of de Amsterdammers dit seizoen nog wel zullen afmaken.

“Het dieptepunt hebben we nu bereikt”, zei voorzitter Thijs de Graaf. “Waar ik op het moment van de kwestie met de KNVB bang voor was, is nu gebeurd. Eigenlijk had ik de ploeg toen meteen uit de competitie moeten halen. Ik weet niet of wij de competitie nog wel kunnen uitspelen. Daarover spreek ik vandaag (dinsdag) met de KNVB. Op deze manier gaat het niet. Ik kan geen team op de been brengen dat niet wil.”

De afgelopen week kwam er al bijna niemand trainen en tot overmaat van ramp ging VVA/Spartaan zaterdag met liefst 3-9 onderuit tegen Ouderkerk. Trainer Petar Djenic, die na dit seizoen vertrekt, weet niet meer hoe hij alles op de rit kan krijgen. “Zaterdag hebben we met de spelers gesproken over de wedstrijd tegen Laren’99 en vervolgens staan we met slechts vijf spelers. Het is elke week onduidelijk wie er wel of niet komt. Spelers van een lager elftal hadden ook geen zin om in te vallen. Ik kan er niets aan doen.”

Bij Laren’99 werd met begrip gereageerd op de afmelding. De Graaf: “Ze begrijpen onze situatie en wensen ons veel succes. Het is jammer dat het doek nu is gevallen, maar sinds die straf hebben we geen wedstrijd meer gewonnen. Dat heeft er allemaal mee te maken gehad.” Momenteel hebben de Amsterdammers zeven punten behaald in de zondag derde klasse C. Een nieuwe straf van punten in mindering hangt VVA/Spartaan boven het hoofd. “Ons seizoen was in december al voorbij”, zegt Djenic. “Ik zal er alles aan doen om het seizoen af te kunnen maken, maar ik weet niet of dat gaat lukken.”

Archieffoto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)