cor ten bosch

DEM opnieuw spelbreker voor sterk JOS Watergraafsmeer

In de lange historie bleek sportpark DEM over het algemeen geen struikelblok voor JOS, maar dit seizoen kon de equipe van Cor ten Bosch op het scorebord geen afstand nemen van de Beverwijkers. Vijftien minuten voor tijd kwam JOS dank zij Raven Bergwijn op 0-1 uit een hoekschop, maar kreeg vlak voor tijd de rekening gepresenteerd voor het niet afmaken van de mooie mogelijkheden die het zelf creëerde: Timo Wolters zette DEM op 1-1 via een gegeven strafschop. Na afloop van de wedstrijd was de grote vraag wat nu precies de reden was van de afgekeurde goal die JOS reglementair scoorde uit een hoekschop in de tweede helft. JOS deed zichzelf tekort met het gelijkspel.

Afwezigen

Na de winst op Unitas stond wederom een wedstrijd op de rol in competitieverband. Trainer Cor ten Bosch kon zondagmiddag niet beschikken over onder andere Sam Nijpels en Richmond Bossman (beiden ziek) Hanne Hagary en centrale middenvelder Raymond Fafiani, de laatste heeft nog te veel last van een blessure opgelopen tijdens het trainingskamp in Spanje.

JOS begon sterk aan de wedstrijd en kon in de eerste speelhelft diverse kansen noteren. De eerste helft kregen de Amsterdammers meerdere kansen om de openingstreffer te produceren. DEM had het lastig tegen een goed spelend JOS, dat duidelijk op weg is naar de oude vorm van weleer. Niet alleen de verdediging of doelman Swen Verswijveren van DEM voorkwam een tegendoelpunt, maar onnauwkeurigheid bij de spelers zelf zorgde ervoor dat het nog 0-0 stond. DEM beet af en toe venijnig van zich af. Vooral bij spelhervattingen moest JOS alert blijven.

Afgekeurd

JOS was ook de tweede helft de betere partij. Vrijwel direct maakt JOS duidelijk snel zaken te willen doen. Dat gebeurde ook, maar tot ontsteltenis wordt een glaszuivere kopgoal afgekeurd. Later verklaart arbiter Visser dat er ‘geduwd’ werd in de vijf meter bij de hoekschop. JOS juicht, DEM protesteerde niet. Onbegrip alom.

Ook DEM laat af en toe van zich horen, maar zoals wel vaker staat doelman Bas Schol op de juiste momenten te pieken en redt geweldig op een inzet van Brooklyn van Doorneveld. JOS drukt en Swen van Verswijveren moet alle zeilen bijzetten om geen tegendoelpunt te incasseren. Een enorme dreun wordt ternauwernood tot hoekschop verwerkt.

Bergwijn

DEM buigt alsnog als Raven Bergwijn de 0-1 binnenschiet uit een afgeslagen hoekschop. Een knap doelpunt uit de tweede lijn geschoten. JOS is dan al geruime tijd heer en meester en komt derhalve dik verdient op voorsprong. DEM neemt wat meer risico en probeert met lange ballen JOS onder druk te krijgen en van eigen helft te houden. Na een overtreding vlak voor tijd weet Wolters zijn team langszij (1-1) te brengen via een strafschop.

Cor ten Bosch is trots op de energie die zijn team weer op de been bracht: “Ik vond dat we weer een goede wedstrijd speelden. We waren dreigend, bij vlagen het duel onder controle. We waren in het doelgebied niet altijd gelukkig met de afronding. Dat is een punt van aandacht. Ik vind dat we ons niet hebben beloond vandaag tegen DEM. Ik heb de spelers een compliment gegeven voor de strijd en het goede voetbal. Hopelijk sluiten wat jongens aan tegen Jong Telstar op 21 februari als we tegen hun oefenen. Dan ziet het er al weer gunstiger uit. We zitten in een prima flow en dat willen we wel even vasthouden en doorzetten”.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde divisie