Dennis Dinkgreve behoedt Swift met omhaal voor duur puntverlies

Dankzij een gelukje van Dennis Dinkgreve heeft zaterdag Hoofdklasser Swift geen fout gemaakt tegen hekkensluiter Xerxes/DZB. De Amsterdammers verzuimden de bezoekers op een grote nederlaag te trakteren en stelden pas in blessuretijd te zege veilig: 3-2.

“Lionel Messi maakt mooie goals, maar dit kan Messi niet”, zei Dinkgreve met een knipoog over zijn late treffer. De matchwinner moest wel bekennen dat er wat geluk bij zat. Toen Xerxes/DZB in de negentigste minuut een vrije trap van Jesse Dingjan niet goed wegkreeg, probeerde de middenvelder een omhaal. “In plaats van vol te raken, ging de bal via het puntje van mijn schoen met een soort lob over de doelman heen.”

Dat Swift pas vlak voor tijd het verschil maakte, had de thuisploeg vooral aan zichzelf te danken. De Amsterdammers hadden teveel kansen nodig om te scoren. “Wij waren echt heer en meester”, vond Dinkgreve. Toch keek Swift halverwege de eerste helft tegen een 0-1 achterstand aan door een openingstreffer van Raoul Gangadin. “Terwijl er niets aan de hand was. We speelden een goede eerste helft en kwamen vlak voor rust op 1-1. Dat was niet meer dan terecht.” Carlos Groen was hierbij trefzeker, na een goede actie van Guido Moelee.

In de tweede helft gingen de gastheren verder met het dicteren van de wedstrijd. Nu lukte het wel om aan de leiding te komen. Uit een voorzet van Teun van Zweeden rondde Moelee bekwaam af. Xerxes/DZB gaf zich nog niet gewonnen en kwam zes minuten voor tijd weer op gelijke hoogte. Doelman Joost Meendering was kansloos op een pegel van Jordan Kroon in de kruising.

Om puntverlies te voorkomen, werd de druk andermaal opgevoerd. Zo zag Ron Rosenhart een treffer op miraculeuze wijze voorkomen worden door de doelman. Via Dinkgreve werd het alsnog 3-2. De Amsterdammers klommen door deze zege naar de negende plek. De voorsprong op de nacompetitiestreep is inmiddels zes punten. Dinkgreve rekent zich nog niet rijk. “Het staat dicht bij elkaar en we moeten echt nog ons best doen. Ik hoop dat we na volgende week wel weer naar boven kunnen kijken, in plaats van naar beneden.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse.