Dennis Dinkgreve (Swift) heeft naast enorme werklust een neusje voor de goal

Dennis Dinkgreve werd dit seizoen door trainer Mark Evers al een paar keer geprezen vanwege zijn inzet: “Hij geeft de hele wedstrijd 105 procent.” De middenvelder van Swift liet afgelopen zaterdag op bezoek bij Argon (2-3 winst) ook zien dat hij een neusje heeft voor de goal. In de eerste tien minuten verlengde Dinkgreve twee keer met het hoofd succesvol een vrije trap van Max van Wakeren.

“Bij de eerste goal gokte ik erop dat de bal bij de eerste paal zou komen. Max zei al dat ik hem kreeg. Die bal was zo goed dat ik hem alleen maar hoefde te schampen. Ik denk als ik hem niet had geraakt dat hij er zelfs nog in was gegaan. Bij die tweede zei Max: ‘We doen het gewoon nog een keer’. Dit keer kopte ik hem via de binnenkant paal overtuigend erin”, beschrijft Dinkgreve zijn treffers.

De 28-jarige Amsterdammer koos met zijn overstap van EDO (zondag) naar Swift voor het eerst voor een avontuur op de zaterdag. De switch naar de zaterdag Hoofdklasse bevalt Dinkgreve tot nu toe prima. “Het is lekker voetballen op de zaterdag. Mijn verwachting is uitgekomen. De sfeer rondom de wedstrijden is goed. Het is een competitie met ploegen die, net als wij, leuk willen voetballen.”

Eerder gaf Dinkgreve aan zich als verlengstuk van de trainer te willen laten gelden. Daar hoeft hij naar eigen zeggen niet alleen voor te staan. “Er zijn meerdere jongens die die rol kunnen pakken en het kunnen opvangen. Het moeten er alleen niet teveel zijn. Iedereen verstaat het spelletje wel. Dat is het mooie aan de groep.”

Met Swift is de voormalig speler van DCG en Blauw-Wit aan een fantastische reeks bezig van vijf zeges op rij. Tegen Argon zakte de ploeg uit Zuid na een goede eerste helft wel behoorlijk door de ondergrens. “Onze sterke punten zijn het karakter en het werken voor elkaar. We laten zien dat we ook slechte wedstrijden kunnen winnen. Dat je hem na zo’n tweede helft nog over de streept trekt, toont karakter. We kunnen allemaal voetballen en de ervaring is er, maar ook de inzet moet er zijn.”

Dinkgreve vindt wel dat het constanter mag. “Ons voetbal moet minimaal 75 minuten stabiel zijn en niet zoals tegen Argon voor de helft. Verzorgd voetballen en in balbezit spelen. Dat ging tegen Spijkenisse (1-3 winst) wel heel goed.” Als dat lukt zit er volgens Dinkgreve nog genoeg in het vat. “Met de kwaliteit die we hebben moeten we dit seizoen gewoon in de top van de Hoofdklasse eindigen. Daar ligt de focus.”

Tekst: Justin Crombeen
Foto’s: Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)