Dennis Kaars (De Dijk) velt JVC Cuijk met hattrick

Dennis Kaars is het nieuwe seizoen begonnen op dezelfde manier waar hij het afgelopen seizoen mee afsloot: doelpunten maken. De spits van De Dijk liet zich meteen gelden door in de openingswedstrijd in de Derde Divisie voor drie treffers te tekenen. Met weliswaar een onzuivere hattrick leidde Kaars de Amsterdammers langs JVC Cuijk: 2-3.

“Een beter begin kan eigenlijk niet”, lacht Kaars. “Het was voor ons een goede test om de competitie tegen JVC Cuijk te beginnen, de afgelopen jaren een stabiele Topklasser. We waren de dominante ploeg en hebben verdiend gewonnen, alleen maakten we het nog wel extra spannend door de wedstrijd niet in het slot te gooien.”

De Dijk kwam stroef uit de startblokken in Cuijk en keek na een kleine drie minuten tegen een achterstand aan. Een hoekschop van Rik Renirie werd door De Dijk-aanvaller Damien Menzo ongelukkig achter zijn eigen doelman Jeroen Verhoeven gewerkt. De Amsterdammers herpakten zich echter sterk en hadden de score binnen tien minuten omgedraaid. Dennis Kaars stond twee keer aan het eind van een goede actie van Achmed Ahahaoui en Tony Tol. “Ik hoefde de bal alleen maar het laatste tikje te geven”, lacht Kaars. “Twee echte spitsengoals, maar ik moet er natuurlijk wel staan.”

De 1-2 voorsprong leek ook het eindsignaal te halen. De Dijk had de wedstrijd onder controle, maar zag bij het ingaan van de blessuretijd JVC Cuijk alsnog op gelijke hoogte komen. Gianluca Maria dook vrij op bij een voorzet van Ilias Zaimi en kopte de 2-2 binnen. Toch kwam het nog goed voor de gasten. Vlak voor tijd stelde Kaars met zijn derde van de middag, opnieuw van dichtbij, de zege veilig: 2-3.

“Dan is het extra lekker als je op dat moment je derde doelpunt mag maken. De tegentreffer viel eigenlijk uit het niets, maar we hebben gelukkig nog gewonnen.” Afgelopen seizoen maakte Kaars 24 doelpunten in de Hoofdklasse, wat hem de CANS Topscorerstitel opleverde, een aantal wat de spits minstens hoopt te evenaren in de Derde Divisie. “Ik had mijzelf van tevoren nog geen doel gesteld, maar als ik er na één wedstrijd al drie heb, moet ik wel dertig goals maken dit seizoen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie.

Archieffoto boven: Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)