Foto Breburgvoetbal | Kan De Dijk na Dongen ook de andere concurrent Westlandia uitschakelen in de titelstrijd?

Dennis Kaars (De Dijk) weer op schot bij Jong FC Den Bosch

Aan de hand van Dennis Kaars heeft koploper De Dijk geen fout gemaakt bij laagvlieger Jong FC Den Bosch. Door twee doelpunten van de clubtopscorer werd op zaterdagavond de volgende stap naar het kampioenschap in de Derde Divisie gezet: 1-2. Volgende week kan het karwei worden afgemaakt op eigen veld tegen Be Quick 1887.

De eindstand doet anders vermoeden dan het spelbeeld daadwerkelijk was. “Zoals wel vaker ziet het er voetballend leuk uit bij de beloftenploegen, maar komt er zelden iets uit voort en ontbreekt het aan finesse. Ze hebben één speelwijze en wijken daar ongeacht dat situatie niet van af”, zegt De Dijk-trainer Jochem Twisker. Al vroeg in de wedstrijd werd de score geopend. Na een diepe bal van Harry Zwarthoed schoot Dennis Kaars raak: 0-1.

Vlak voor rust verdubbelde Kaars de voorsprong met zijn tweede van de avond. Uit een lastige positie schoot de spits diagonaal raak: 0-2. Het was zijn 39ste doelpunt van het seizoen. “Coen Dillen kan weer gaan beven”, zei Twisker met een knipoog. “In de tweede helft hadden we meer controle dan voor de rust, maar speelden we dit slordig uit.” De Dijk domineerde de hele wedstrijd, maar er sloop wat gemakzucht in. De Amsterdammers lieten het na om het verschil te vergroten.

In de 89ste minuut deed Jong FC Den Bosch iets terug. Een zwabberbal was listig genoeg om doelman Jeroen Verhoeven te verrassen. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar voor De Dijk. Volgende week kan het kampioenschap worden veiliggesteld, tenzij Westlandia vandaag (zondag) zelf haar eigen glazen ingooit tegen EVV. Twisker: “Ik schat Westlandia hoog genoeg in om geen fout te maken tegen EVV. Dan kunnen wij het op eigen veld afmaken.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag Derde Divisie.

Archieffoto boven: Breburgvoetbal