Derby tussen Swift en Ajax eindigt onbeslist

Midweeks kwam zowel Swift als Ajax in actie in de districtsbeker. Voor Swift liep dat naar wens met een 4-0 zege op derdeklasser Veenendaal, terwijl Ajax zich blameerde tegen tweedeklasser BFC. Beiden hadden dus allebei zo hun eigen aanloop naar de derby van zaterdag.

Ajax leek zich te willen revancheren en stond er meteen. Al binnen de minuut was het Tristan Buis, die na een vlot lopende aanval doelman Reno van der Meer aan het werk zette. Zijn geplaatste schot moest tot corner worden verwerkt. De bezoekers zaten er fel bovenop en kwamen na een klein half uur op voorsprong. Vanaf het middenveld speelde Keina Yamaguchi de mee opgekomen Serghino Sanches aan. Hij haalde de achterlijn en legde de bal vervolgens op het hoofd van Rydell Poepon. De spits kopte terug richting Glenn van Zoolingen, die al vallend hard de 0-1 binnen schoot. Daarna liet Swift zich gelden. Het was tot dan toe nauwelijks gevaarlijk geweest richting het doel van Ruben Zandwijken, maar maakte vervolgens wel de 1-1. Daan Driever kreeg de bal vanaf de vleugel aangespeeld, draaide zich vrij en schoot de 1-1 in de verre hoek. Vlak voor rust had Ajax de voorsprong kunnen herstellen, maar doelman Van der Meer kwam als winnaar uit een een op een duel met Tristan Buis.

Na rust twee ploegen die veel strijd leverden, maar weinig kansen. Met nog zo’n twintig minuten op de klok kreeg Bas Maljaars een goede mogelijkheid om Swift op voorspring te zetten, maar Zandwijken redde. Ajax leek weinig risico’s te willen nemen en genoegen te nemen met een gelijkspel. Toch had het nog zomaar het deksel op de neus kunnen krijgen. Zo werd Swift nog gevaarlijk met Carlos Groen en wederom Maljaars.

Maar de 1-1 bleef op het bord staan. Het zorgt ervoor dat Swift nu op de vierde plaats staat, Ajax op de elfde. Voor Swift wacht volgende week een bezoek aan Berkum. Ajax reist dezelfde kant op, het gaat naar d’Olde Veste 54 in Steenwijk. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie Zaterdag B

Tekst: Marcel Wagenmakers