Derbyzege voor WV-HEDW op bezoek bij Ajax

Met drie Amsterdamse ploegen in de Vierde Divisie Zaterdag B staan er dit seizoen diverse leuke derby’s op het programma. Zo ook deze zaterdag, waarop WV-HEDW op Sportpark de Toekomst op bezoek ging bij Ajax.

De eerste kans van de wedstrijd was na een paar minuten voor WV-HEDW. Roy van Essen gaf de bal voor vanaf links en zijn voorzet kon ternauwernood worden weggewerkt, voordat er iemand kon uithalen. Maar de bezoekers kwamen binnen het kwartier alsnog op voorsprong. Rida Najib kreeg de bal voor zijn voeten en schoot vanuit de draai knap de 0-1 in de linkerbenedenhoek. Het was WV dat de klok sloeg en halverwege de eerste helft had een fraaie aanval bekroond moeten worden met de 0-2. Eerst combineerden Ashraf Azzouz en Tim Correia fraai met een hakbal van de eerst genoemde, daarna ging Correia een een-twee aan met Van Essen. Het schot van Correia resulteerde uiteindelijk in een corner, maar had een beter lot verdiend.

Wat betreft kansen voor Ajax was het wachten tot een paar minuten voor rust. Toen was daar opeens Atilla Yildirim die het net trof, maar hij deed dat vanuit buitenspelpositie. De goal ging dus niet door. Vlak daarna had WV-HEDW opnieuw een enorme kans om de voorsprong te verdubbelen, maar wederom lukte dat niet. Van Essen kopte hard op doel na een voorzet van rechts, maar Ruben Zandwijken redde knap. Zo stond het bij rust nog maar 0-1 en daarmee mocht Ajax van geluk spreken.

Na rust kwamen bij Ajax Roy Deken en Lesly de Sa in de ploeg en dat zorgde voor iets meer dreiging. Al werd daar niet het maximale uitgehaald, want De Sa stond bijna continu vrij maar werd zelden bereikt. Met ruim een uur op de klok viel de 0-2. Correia gaf de bal voor na een goede actie, waarna Van Essen op de paal kopte. In de rebound zette Najib zijn hoofd tegen de bal en was het raak. Tien minuten later leek hij zelfs een hattrick te maken, maar dit keer raakte hij de paal en was de rebound voor Correia: 0-3.

Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar plotseling veerde Ajax nog op in de slotfase. In de 87e minuut maakte Tristan Buis van dichtbij de 1-3. Snel daarna maakte hij met het hoofd bijna de 2-3, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Via Vicenzo Schep viel de aansluitingstreffer echter alsnog: 2-3. Maar er was te weinig tijd voor de ploeg van Sander Middelbeek om nog op zoek te gaan naar de gelijkmaker.

WV-HEDW zegevierde dus in deze Amsterdamse derby en behoudt daarmee aansluiting met de brede middenmoot in de Vierde Divisie Zaterdag B. Het heeft nu net als Ajax 17 punten verzameld. Voor Ajax wacht volgende week alweer een derby, het gaat dan op bezoek bij Swift. WV-HEDW gaat dan op bezoek bij d’Olde Veste in Steenwijk. Maar voor beide teams wacht eerst midweeks nog een duel in de districtsbeker. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie Zaterdag B