Derde klasse ver weg voor Real Sranang

Real Sranang kreeg als nummer twee van de nacompetitiepoule nog een extra kans om promotie naar de zondag derde klasse af te dwingen, maar ook deze verliezerspoule is de ploeg van Virgil Trustfull vals gestart. De Amsterdammers gingen in en tegen Ilpendam met 4-1 onderuit en daarmee lijkt promotie heel ver weg.

Na de krankzinnige nederlaag tegen Achterveld (0-3, 5-3, 5-7) zei Trustfull al dat zijn ploeg uit een ander vaatje moest tappen. De oefenmeester kwam bedrogen uit, want halverwege keek Real Sranang al tegen een 3-0 achterstand aan. Halverwege keken de gasten tegen een 3-0 achterstand aan. Sabeur Mhedbi opende de score voor Ilpendam, dat door doelpunten van Nick Peerenboom en Bas Komen (strafschop) in de eerste helft al een riante voorsprong uitbouwde. Toen Mhedbi vlak na de rust zelfs de 4-0 op het scorebord bracht, werd het een bijna onmogelijke opdracht voor Real Sranang.

Pas vijf minuten voor tijd redde Jurgen Spieren nog een beetje de eer voor de gasten met de 4-1 als eindstand. Door deze ruime nederlaag wordt het voor de Amsterdammers erg moeilijk om de derde klasse te bereiken. Zelfs wanneer Real Sranang zondag op eigen veld wint van FC Purmerend, is het nog afhankelijk van het resultaat bij Purmerend-Ilpendam volgende week donderdag. Bovendien hebben de Ilpendammers een beter onderling resultaat.

De kans is aanwezig dat Real Sranang voor het tweede jaar op rij via de nacompetitie promotie naar de derde klasse misloopt. Vorig jaar lukte het onder Harvey Esajas ook niet, toen in de laatste ronde Vreeswijk te sterk bleek.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie zondag.