Derde klasse weer stukje dichterbij voor AS’80

In de strijd om een plek in de derde klasse heeft AS’80 de eerste horde goed genomen. Vierdeklasser Spaarnwoude werd op eigen veld met 2-1 verslagen. De ploeg van Sandor Augustijn moet over twee weken tegen derdeklasser Fortius, daarin zal de uiteindelijke beslissing vallen. “We zitten daarvoor in een ideale positie”, meent AS’80-trainer Sandor Augustijn. “Je weet dat je promoveert als je die wedstrijd wint.”

Het eerste promotieduel begon met aftastend voetbal, maar na een kwartier begonnen de kansen te komen voor de thuisploeg. Het klopte op de deur van Spaarnwoude, maar zag geen kans afgerond worden. Na 35 minuten vonden de Almeerders echter het net, door een treffer van Sherwan Mustafa. Een uithaal vloog tegen de touwen en het aandringen werd eindelijk beloond. “We hadden met de rust wel 3-0 voor kunnen staan”, blikt Augustijn terug. “Maar we gaan goed de rust in en bespreken dan nog een aantal punten waar we op moeten letten.”

De tweede 45 minuten begon toch met een heel ander spelbeeld ten op zichten van de eerste helft. Spaarnwoude kwam scherper uit de kleedkamer en drong direct aan. Dat resulteerde in de vijftigste minuut in de gelijkmaker. Tim Visser stiftte de bal prachtig binnen. De bezoekers bleven aandringen en waren op zoek naar de voorsprong. Ze bleven de kansen echter missen, waaronder een schot op de paal.

De thuisploeg kreeg na een stormachtig eerste kwartier in de tweede helft, langzaam weer wat meer grip en dat resulteerde in een mogelijkheden. Wederom werden deze niet direct afgerond, maar toch kreeg AS’80 een late voorsprong. In de tachtigste minuut werd een hoekschop binnengekopt door verdediger Stefan Elzinga. Hierna probeerden de bezoekers het nog met een slotoffensief, maar het Almeerse collectief wist stand te houden. “We hebben denk ik verdiend gewonnen”, aldus de oefenmeester van As’80. “Ik ben ook trots op de groep, want we zijn nu vijftien wedstrijden ongeslagen en we zijn nu nog één wedstrijd verwijderd van promotie.”

Al was AS’80 vorig jaar ook nog slechts één wedstrijd verwijderd van de derde klasse en toen ging het fout. Nu heeft Augustijn meer vertrouwen, ook vanwege de prettige uitgangspositie waarin zijn ploeg verkeert. “We hebben het voordeel dat we volgende week kunnen kijken bij Spaarnwoude en Fortius”, aldus Augustijn. “We hebben het dus allemaal in eigen hand. We zullen goed kijken hoe we Fortius gaan bestrijden. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in. Het zou voor mij een mooie kroon zijn op het werk dat ik de club met promotie achterlaat.”

Klik hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.