Derde nederlaag op rij voor De Volewijckers

Voor De Volewijckers loopt het niet lekker in Zaterdag 3a. De laatste twee wedstrijden leverden nederlagen op en ook zaterdagmiddag in Broek in Waterland tegen SDOB ging het met 4-1 onderuit. De wedstrijd in de polder werd op een kunstgrasveld gespeeld aangezien het hoofdveld, dat eruitzag als een veldcross parkoers, werd afgekeurd.

De Volewijckers startte met een goede openingsfase en had na drie minuten spelen een voorsprong moeten nemen. Een dieptepass van Issam el Bakkali bereikte op de rechterflank Miro Robert, zijn voorzet werd door Mo Arbioui net naast geschoten. Na tien minuten spelen werd een vrije trap van El Bakkali door de SDOB-doelman over de lat getikt. Ondanks de sterke openingsfase deelde SDOB een minuut later een keiharde stoot uit. El Bakkali speelde op het middenveld de bal in de voeten van zijn tegenstander. De aanval werd vanuit het middenveld op de rechterkant voortgezet. SDOB-aanvaller Rick Boes was het eindstation, en zijn kogel sloeg via de onderkant van de lat binnen: 1-0. Na nog een plaagstoot van SDOB-middenvelder Nanni Ayensu, nam De Volewijckers de regie weer over. Het overwicht bracht echter niets op, al was Mo el Jahouari met een knal over de lat en Arbioui met een slalom-dribbel door de SDOB-defensie dicht bij de gelijkmaker.

In het tweede bedrijf kwam De Volewijckers in de 50e minuut aan zijn verdiende treffer. Een voorzet vanaf de linkerflank van El Jahouari werd door Damien Simson aangenomen, en uit de draai vloog de bal tegen de touwen: 1-1. SDOB liet van zich horen via een laag schot van Roy Haars langs de verkeerde kant van het doel. Het was een signaal van SDOB, dat er met deze ploeg niet te spotten was. Na een uur spelen was duidelijk dat De Volewijckers de bovenliggende partij was met acceptabel voetbal tegen een team uit de top vijf.

Verrassend was daarom dat het team van trainer Jeroen Kroes in de 63e minuut andermaal een voorsprong nam. Al dacht iedereen bij de Noord-Amsterdammers met het voorspel van de tweede goal aan een overtreding op Simson, nadat de bal van de middenvelder was afgesnoept. Er kwam geen fluitsignaal, en bij de groenwitten was plotseling de organisatie achterin verdwenen. Boes had daar geen boodschap aan en scoorde zijn tweede goal: 2-1.

Volewijckers was het helemaal kwijt. SDOB nam de teugels in hand en gooide een tandje bij. Uit een makkelijk gegeven vrije trap scoorde de geelzwarten in de 70e minuut doelpunt nummer drie. Die vrije trap vanaf de linkerkant werd door Yannis van den Elshout subliem ingekopt en gaf zijn tegenstander daarmee de genadeklap: 3-1. Met diverse wissels door Volewijckers-trainer Ale van der Zee probeerde de coach zijn team weer een stimulans te geven. Voor onder andere invaller Daniel Abera was het kort spel, na zo’n vijf minuten speeltijd moest de verdediger met een blessure worden vervangen. Het was de opmaat voor de 4-1. Abera liep de blessure op na een fel duel, en SDOB knalde na balwinst door op de rechterflank. Boudewijn Blakborn stoomde op naar het Volewijckers-doel en verschalkte doelman Mitchel Vincken met een boogballetje: 4-1. De match was daarna definitief gelopen en SDOB duikt met deze zege naar de tweede plaats in de ranglijst.

Voor de groenwitten weer een middag van frustratie en zoekt interim-trainer Van der Zee voor zijn team de juiste richting.
Het is balanceren op een evenwichtskoord: goed voetbal gaat over in veldspel van totale chaos. Zaterdag aanstaande staat voor De Volewijckers een belangrijke thuiswedstrijd tegen Beverwijk op het programma. SDOB gaat op bezoek bij HCSC in Den Helder. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3a

Tekst: Peter Oud